The home edit, avagy rendszerezés mesterfokon

Míg nem ismertem a The home edit sorozatot, kevés banálisabb sorozatot tudtam volna elképzelni, mint ez. Leülni és nézni, hogy valaki rakodik. Ezt tudja ugyanis Clea és Joanna, de olyan mesterien, hogy titkon arról álmodsz, egyszer hozzád is becsengetnek a Netflix kameráival.

Rend a lelke mindennek

Visszapörgetve az időt, néhány évvel ezelőtt bukkant fel Marie Kondo és a konmarizás a gardróbokban. Lelkes háziasszonyok tanulták meg, hogyan lehet szépen és esztétikusan összehajtogatni a ruhákat, úgy  hogy az átlátható és praktikus legyen. Az ő állítása szerint a dolgok felhalmozásával életterünkből veszítünk, s az állandó keresés pedig az értékes időnket rövidíti meg. Sőt, azt állítja, a nem használt, kinőtt, felesleges dolgoktól érdemes magunkat megszabadítani, mert rossz energiákkal terhelik az életünket. Ha körülöttünk rend van, bent is megtaláljuk a harmóniát. Szó, mi szó, ezzel a videóval én is megtanultam hatékonyabban hajtogatni, már csak azt a gurut keresem nagy erőkkel,  aki megmondja, hogyan vegyem erre rá a család többi tagját:

Korábban:
Rendben élni, rendben lenni!
Esetem KonMarival és a ruháimmal – Rendrakás kívül és belül (2. rész)
Esetem Konmarival és a könyveimmel – Rendrakás kívül és belül (3. rész)
Esetem KonMarival és az új házzal – Rendrakás kívül és belül (4. rész)

Egy híresség konyhája

Clea és Joanna szinte a semmiből váltak híressé, csak és kizárólag a közösségi média és kapcsolataik segítségével. Azóta két könyvet adtak ki, a Netflix saját gyártású sorozatot dobott piacra, sőt, olyan hírességek is elhívták otthonukba, mint Eva Longoria.

A rendrakós, rendszerezős nagyhatalom rövid videókkal indult különböző internetes felületeken, jelenleg, megnéztem, csak az Instagramon 5,5 millióan követik őket. A barátnőkből lett üzlettársakat Reese Witherspoon karolta fel, ő egyébként a sorozat egyik producere is. A szériából egyébként nem hiányzik az amerikai valóságshow-kra jellemző sikítozás, oh-my-god-ozás és az irritáló hangszín. Negyven percben két családhoz látogatnak a rendszerezés koronázatlan királynői. Egy egyszerű amerikai családdal indítanak, majd következnek a hírességek konyhái és hálószobái. Az elsőkre a nagykiszerelésű tejek, az utóbbiakra a pazar terek jellemzőek. Bekukkantunk Reese Witherspoonékhoz, és Neil Patrick Harris otthonába is. Magyarul egyébként a teljesen fantáziátlan Rendrakás rendesen címet kapta a sorozat.

De mit tudnak?

Hát, először is szétnéznek és praktikusan elosztják a helyiség rakodó részeit, majd hoznak irdatlan mennyiségű tárolódobozt a világ összes méretében, ami pörög, forog, egymásba illeszthető, kicsi, nagy, átlátszó vagy színes, felcímkézik és felhasználási vagy más praktikus szempontok alapján elpakolják őket. Ja, és persze, visszaköszönnek a konmarizás egyes alaptézisei is: amit nem használsz, annak bizony mennie kell a házból, például a harmadik citromfacsaróra már biztosan nem lesz szükséged. Egy idő után, persze, érdektelenné válik az egész. Már cseppet sem érdekes a szögbe állított liszteszacskó, minden trükk ismétli önmagát, megszűnik a varázslat.

Mennyi az annyi?

Ugyan konkrét árajánlattal nem rendelkezem, de mindentudó Google barátunk szerint a szolgáltatás óradíja 185-250 dollár közt mozog egy két fős csapat esetében. Apropó, van ám lehetőség online konzultációra is, ha valaki úgy dönt, szeretne végleg megszabadulni a Carte D’Oros totykák és fedél nélküli ételhordók hadától. Szívesen!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább