Klikk Out Vikkendhouse: „Legyetek nyitottak!”

Magazinunk vasárnapi zenés sorozatában minden héten egy új embert ismerhetünk meg, aki mesél a zenei vonzalmáról, és megmutatja tíz kedvencét egy mixben. A mai epizód egy kicsit más, mint az eddig megszokottak, hiszen egy helyi fiatal lány, Kelemen Sziszi kevésbé szokványos, ám rendkívül érvényes zenei világa tárulkozik ki elénk. 

Fotók: Ugróczky István

Vikkendhouse,Kelemen Sziszi,Zene

Sziszi vagyok, 21 éves. Grafikát tanultam, szabadidőm egyrészt festéssel töltöm, másrészt jellemzően mindig úton vagyok valahova.

A zene a mindennapjaim része. A nap minden szakaszában szól nálam valami, persze a cselekvéstől függően. A munkáimra is valamelyest kihatással van a zene, van hogy az aktuális kedvenceim illusztrálom.

Az elmúlt évek alatt nagyon különböző zenei korszakaim voltak. Az egész metállal kezdődött még alapsuliban, akkoriban talán a black metál állt hozzám a legközelebb. Később pedig a pszichedelikus vonal dominált, azon belül is leginkább a psydub, darkpsy, psycore. Igyekszem zeneileg is nyitott lenni, de a műfajok közül pl. a mulatóst valahogy sosem tudtam befogadni.

Fiatal korom ellenére elég sok koncertre, zenés rendezvényre sikerült eljutnom, viszont a legjobb élményeim talán az Ozora fesztiválhoz fűződnek.

Vikkendhouse,Kelemen Sziszi,Zene

Az alvást leszámítva a nap folyamán mindig hallgatok valamit, a műfajok listája meg elég színes, ezt a kiválasztott zenék is tökéletesen bemutatják. Nem azt mondom, hogy állandóan, de többnyire Soundcloudot használok, mert itt könnyebb akár a kevésbé ismertek közt is igazi kincseket találni.
Egyébként teljesen mindegy, hogy mit hallgat az ember, a lényeg, hogy szeresse és élvezze.

A zenék válogatásánál leginkább az motivált, hogy bemutassam, mennyire változatos tud lenni egy ember zenei ízlése.

 

A MIX:

TRACKLIST:

1. Soft eyez – Loot
2. Egoless – Empire Of Dirt
3. Nomine – Blind Man
4. Carbon based lifeforms – Photosynthesis
5. Merkaba – Deep Waters
6. Kindzadza – Shivaya Voda
7. DJ D – Disharmonic Harmony
8. Brutalismus 3000 – Good Girl
9. Indecorum – Fire In My Body
10. Lekkerfaces – I’m Blessed

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább