A határon átnyúló együttműködés folytatatódik

2022. március 13-án ünnepélyes keretek között tartották meg Egyházkarcsán a felújított Szent Bertalan római katolikus templomban a Petőfi Baráti Társulás megalakulásának 20. évfordulójára rendezett ünnepséget. A templom tornyának felújításához hozzájárult a Dabas Város Önkormányzata, az Egyházkarcsai Római Katolikus Egyházközösség, valamint a Petőfi Baráti Társulás által megvalósított és 2022. szeptember 30-án sikeresen lezárult „Múzeum-templom / Múzeum-kostol“ pályázat, amely az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program részeként megvalósítandó Kisprojekt Alap keretében valósult meg (a projekt kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/103). Alkalomhoz méltóan ünnepeltek és köszöntötték a Petőfi Baráti Társulás elnökét, Egyházkarcsa templomatyáját, Erdős Pétert.

Az ünneplést még meghittebbé tették azzal, hogy összekötötték a március 15-i eseményekre való megemlékezéssel, melynek szónoka Duborszky Attila tanár volt.

A rendezvényen résztvevő több mint 100 embernek felejthetetlen élményben volt része, amit Zsapka Attila, Vadkerti Imre, Sipos Dávid, Bertók István megzenésített műveket tartalmazó koncertje tett még emlékezetesebbé. A rendezvény a magyar Himnusz közös eléneklésével és Petőfi szobrának koszorúzásával ért véget. Az Egyházkarcsai Római Katolikus Egyházközösség, valamint a Petőfi Baráti Társulás által szervezett rendezvényen részt vettek a magyarországi Dabas város képviselői is.

A rendezvény kiváló teret biztosított a szlovák-magyar határon átnyúló kapcsolatok elmélyítésére, a határterület vonzerejének fokozására, a látogatók számának növelésére a Kisprojekt Alap programterületén.

 

Szerző: Balogh Károly plébános

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább