Az ősi rivális elleni győzelem értéke

(DAC–Slovan, kicsit másképp)

FOTÓK: ÖRZSIK ÖDÖN

Mindenki a stadionba, nincs kifogás! – hangzott el ismét csatakiáltásként a derbi előtt. Na, de vasárnap este fél nyolcra időzíteni egy meccset, aminek fél tízkor van vége, plusz az út haza… Kora reggel meg vár a darabszám a gyárban, értem én, hogy a fanatizmus, meg minden, csak azért valaki figyelhetne az emberekre is! Drága az üzemanyag, relatíve drága a belépőjegy, persze nem akarok én itt gazdasági elemzésekbe bocsátkozni, csak azt összegzem, amit hallok és olvasok a szurkolótársaimtól. Közben beburkolsz egy szendvicset, meg két sört… na igen, a harmadik korsó már necces lenne, ha reggel csörög a vekker, és azt „üvölti”: gyere, kelj fel!

Az anyagiak sajnos egyre inkább elrettentő tényező a civil életben is. Más részről búcsúi attrakciók, fanzóna, rezesbanda és a DAC egykori legendás nagyágyúja, Paľo Diňa várta a nagyérdeműt, akik persze mindemellett titkon a Slovan skalpjára is vágytak. 6290 szurkoló jött össze, immár arcmaszk nélkül. Félreértés ne essék, a körettel nem volt semmi baj, nyilván vissza kell csalogatni valahogy az embereket a lelátóra. S amennyiben már minden adott újra társadalmi eseménnyé változtatni a dunaszerdahelyi foci közegét. 6290, ízlelgessük ezt a számot, mégha keserédes is a tény, miszerint jópáran csak azért látogattak ki az Arénába, mert a Slovan az ellenfél. És valószínűleg még vagy félezer nézőt elvett a vasárnap.

Kemény szavak, de kiállok mellettük! Most őszintén, de tényleg őszintén kérdezem: az utóbbi idők katasztrofális játéka után várt valaki relatíve ennyire sima győzelmet a Slovan ellen?

Persze, a Slovant legyőzni mindig picit vízválasztó is, amolyan vétójog, miképpen a Slovan elleni győzelem képes feledtetni a korábbi gyengébb időszakokat. Önbizalom-növelő. Minekután a pozsonyiak bajnoki címmel a zsebükben érkeztek, már a kupadöntőre is spórolva, a győzelem értékét is ekképpen illene mérnünk. Talán a legigazabb tükrük, hogy a mindig impulzív Weiss mester sem volt „idegbeteg” közvetlenül a mérkőzés utáni nyilatkozatában. Más esetekben ilyenért repül nála két játékos és a takarítónő is. Az utóbbi a seprűjén. Na majd a következő körben a Szered ellen… De tudják mit, ne is méricskéljünk, csak örvendezzünk!

Ránk fér, megérdemeljük! A második félidei teljesítményünkért pedig jár a szép volt fiúk!

És akkor most jöjjön a mérkőzés, melynek első kapura lövését a szülinapos Pakke barátunk követte el. Így kell ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni kérem szépen! A „kontrából” már a pozsonyiak veszélyeztettek, hellyel-közzel maradt is a labda az égszínkékeknél. Ezt követően leosztva a lapokat, mindkét oldalon akadtak helyzetek, Veszelinov Dani több esetben bravúrosan védett. Egyébként a játékvezető szintén megért volna egy misét, olyat „VAR-ozott” a kárunkra, hogy még az is szégyellhette magát, akinek alapból nem is kéne.

Kapcsolódó tartalom

Majd az első félidő ráadásperceiben gólt lőttünk az öltözőbe:

Verlinden beadására az üresen hagyott Balogh Norbi csapott le és fejjel vezetést szerzett – 1:0!

A második félidőben bármily hihetetlen, a DAC dominálta a játékot, a vendégek alig jutottak el a kapunkig. Vagy el sem akartak jutni? Persze tombolt a nagyérdemű, és helyénvaló volt a „mindent bele”! Janeiro mester valószínűleg ugyanezt kiabálhatta a fiúknak, közben pedig lefutotta a félmaratont a technikai zónában. Bizony eljött a mérkőzés azon pillanata, amikor elhittük, hogy ma legyőzhetjük a Slovant, és hitünk góllá érett:

Balogh Norbi szemfüles passzát Krstović kotorta másodjára a hálóba – 2:0!

Sőt, kishíján 3:0 is lehetett volna, de állítólag az új szabályok szerint már a vétlen les is les? – ideje lenne áttanulmányoznom azt a szabálykönyvet. Hihetetlen, de igaz, a három pont a Dunaszerdahelyé lett, és a védelmünk ezúttal elég jól muzsikált! Hogy mennyire őszinte ez a győzelem, és mit tett a meccshez hozzá a Slovan, mi lett volna, ha tétje van számukra is? Régebben ilyen dolgokon nem agyaltunk, most meg felesleges. Egyébként a győzelmet amúgy sem szokás megmagyarázni…

DAC 1904–SLOVAN 2:0 (1:0)

Góllövők: Balogh és Krstović

DAC: Veszelinov – Alex Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Nebyla (90. Andrezinho), Njie – Szánthó (68. Sharani), Balogh (78. Muhamedbegovic), Verlinden (68. Moumou) – Krstović (90. Bögi).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Slovan mérkőzésről
Örzsik Ödön fotói a DAC–Slovan (2:0) mérkőzésről
Tomi: DAC kettő! Nézők: Slovan nulla! | SzerdaHelyzet

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább