Klikk Out Vikkendhouse: Egy csallóközi cowboy válogatása

A Vikkendhouse mixsorozat legtöbbször emlegetett műfaja nem más, mint a country zene, ami a legkevésbé szerethető irányzatként szerepelt. Pontosabban máig, hiszen most vendégem, Mészáros Máté egy egészen különleges válogatásban tálalja tíz kedvencét egy mixben, amiben az őskövületi és a modernebb country zenék is megszólalnak.

Fotó: Ugróczky István

Mészáros Máté,Cornfield Kids,vikkendhouse,Zene

A zene számomra olyan, mint a reggeli kávé, olyan, mint amikor a cowboy lóra ül, vagy mikor átveszed a fizetésed.

Már egész fiatal koromban megismerkedtem a zenével, a szüleim nagyon sok koncertre vittek magukkal, előbb tudtam az EDDA-dalokat, mint a szorzótáblát. Ez azt eredményezte, hogy 7 éves korom óta tépem a húrokat. Az eddigi életem során már kipróbáltam magam többféle stílusban, játszottam heavy metal zenekarban, hardcore punk zenekarban, és volt egy gyenge próbálkozásom egy old school rap zenekar alapításával is.

Hogy jött ezek után a country zene?

Egy nap úgy éreztem, hogy vissza szeretnék venni ebből a pörgésből, újra meg szeretném találni önmagam és úgy alakult, hogy a country zenében találtam meg magam, mert nemcsak a zene, hanem a természet és a lovak szerelmese is vagyok. Megalapítottuk a Cornfield Kids zenekart, ami most már egy közösséggé nőtte ki magát, és számomra ez egy második család, ezalatt a 2 év alatt olyanok lettünk, mint Bud Spencer és Terrence Hill, elválaszthatatlanok.

Most télen kissé csendesek leszünk, mert az új próbatermünket építjük és új dalokat fogunk írni, az angol nyelv mellett most már magyarul is. A következő koncertszezonban a színpadra viszünk 2 új hangszert, szájharmonikát és banjót.

A végére egy gondolatom a zenéről: A zene egy tolmács, aki minden nyelven beszél.

Mészáros Máté,Cornfield Kids,vikkendhouse,Zene

A mixben tíz kedvenced hallhatjuk. Mi alapján kerültek a dalok a listádba?

Nagy nehezen, de sikerült összeállítanom a mixet. A dalok többsége számomra meghatározó, ezek alapján tanultam meg azt, hogyan is kell country zenét gitározni. Próbáltam az őskövület dalokat és a modernebb country zenét is bemutatni.

 

A MIX:

 

TRACKLIST:


1. Johnny Cash – Ghost riders in the sky
2. Willie Nelson – Whisky river
3. The Highwaymen – The last cowboy song
4. Juice Newton – Queen of hearts
5. Mickey Gilley – Make the world go away
6. George Strait – All my exes live in Texas
7. Alan Jackson – Small town southern man
8. Eddie Rabbitt – I love a rainy night
9. Robert Mizzel – The Farmer
10. Koppány – Vad Titán

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább