Két meccs között olvasd el a júniusit! | Klikk Out-előzetes

Borítókép: Ugróczky István

A június a Habos napokról szól a Klikk Out-nál is, ám szokásos rovataink nem maradhatnak el, melyek most is izgalmas tartalmat nyújtanak. Ne maradj le róluk!

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Gyűlölni valakit valamiért

Egy politikai elit, de a társadalom mentális állapotát is megmutatja, hogy milyen képet vágunk, ha meglátjuk ezt a bizonyos tükröt, a karikatúrát. Kiröhögjük? Csodás! Forgatjuk a szemünket? Príma! Bemutatunk neki és továbbmegyünk? Vagány! Mérgesen szétzúzzuk? Hát igen, itt tartunk. Magunkat látjuk akkor is benne, csak szilánkokban.


Klikk Out,Előzetes,Június
Autó / Szerző és fotók: Ugróczky István

BMW i5 eDrive40 Touring – Klasszika

Végre egy BMW, ami nekem is jó (lenne). Mint családos ember könnyen bele tudom magam képzelni a vezetőülésbe.


Klikk Out,Előzetes,Június

GiGi – színt vinni a hétköznapokba

Mondják, hogy ha egy férfi ok nélkül vesz ajándékot egy nőnek, annak mindig
oka van. Azt is hallottam már, hogy a mosoly a legelőnyösebb ékszer, amit egy hölgy csak viselhet. Na de mi a helyzet az ok nélkül, – vagy a nagyon is okkal vásárolt –, valódi ékszerekkel? Vásárolunk-e, és ha igen, kinek, milyen célból és milyen típusú ékszereket veszünk manapság mi, férfiak a nőknek, illetve a nők a férfiaknak? Melyek az aktuális trendek, és vajon divat-e manapság ékszerrel kedveskedni a másiknak? Ilyen és az ezekhez hasonló kérdésekhez olyan beszélgetőpartner illik, aki ismeri minden csínját-bínját Dunaszerdahely ékszerpiacának: éppen ezért nagyon köszönöm, hogy elfogadta a meghívást Drahos Márta közgazdász- mérnök, tanár, a GiGi ékszerüzlet résztulajdonosa.


Klikk Out,Előzetes,Június

Sokszög / Szerző: Menyhárt Dodi

Lakodalmak urai

„Nagy fába vágtad a fejszéd, fiam!” mondta apám, amikor 2002-ben megemlítettem otthon, hogy bősi cserkészbarátom lakodalmában elvállaltam a vőfély szerepét. Lássuk be, apámnak igaza volt. Életem első vőfélysége a szemtanúk szerint nem sikerült ugyan rosszul, de ama, 22 esztendővel ezelőtti szombaton megpecsételődött a sorsom – évekre beszippantott a lakadárék világa. Nem is ment egykönnyen a kilépés belőle, végül viszont erre is kaptam kegyelmet az életben. Kellő távolságból, és egyre fogyó nosztalgiával azóta is szemmel tartom a lakodalomipar változásait. De hogy ezekről a változásokról autentikus lakadárémestereket, gyakorló lakodalommatadorokat kérdezzek, mai beszélgetésünkhöz régi cimborákat invitáltam a Sokszög asztalához – úgy, mint Kocur László vőfélyt, civil foglalkozását tekintve újságírót, Nagy Iván vőfélyt, mindennapi foglalkozását tekintve a nyékvárkonyi Móra Ferenc Alapiskola matematika és fizika szakos tanárát és nem utolsósorban Zalka Lóránt vőfélyt, polgári foglalkozását tekintve a bősi Amade László Alapiskola magyar és történelem szakos tanárát, egyben igazgatóhelyettesét. Barátaim a botban, sziasztok!


Klikk Out,Előzetes,Június

Bia bekérdez / Szerző: Bokros Bia

A Szlovák Műszaki Egyetem (STU) diákjai mesélnek a tapasztalataikról

Pálfy Vince alkalmazott informatikát tanul a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen, az Elektrotechnikai és Informatikai Karon, és ugyan Somogyi Renáta szintén a Szlovák Műszaki Egyetem diákja, de a Vegyészmérnöki és Élelmiszer-ipari Technológiai karon. Alapképzését CHEMAT (kémia, orvosi kémia és vegyi anyagok) szakon végezte, jelenleg pedig biotechnológiát tanul mesterképzésen.


Kapcsolódó tartalom

Klikk Out,Előzetes,Június

Költőtoll / Sipos Janka, Kovács Andrea (Këri)

Képzőművészet

Úgy gondoljuk, a művészet maga nagyszerű ihletforrásként szolgálhat egy újabb műalkotás létrejöttéhez, és nem is csak egy adott műfajon belül, hanem a műfajhatárok átlépésével is. Rengeteg példa van erre: irodalmi alkotások karakterei „vándorolnak” a festővászonra, a zene életre kelti a filmet, verseket megzenésítve visznek színpadra. Ezért úgy döntöttünk, ezúttal hagyjuk, hogy a képzőművészet irányítsa tollunkat egy újabb izgalmas Költőtoll-kihívás keretében!


Klikk Out,Előzetes,JúniusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Harag Anita – Valakire mindig gondolni kell

Harag Anita négy éve a költői című első novelláskötetével, az Évszakhoz képest hűvösebbel azonnal felkeltette az olvasóközönség és a kritikusok figyelmét, és megnyerte a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat is. Már akkor kiforrott stílussal rendelkezett, és remekül bánt a műfajjal. (sj)


Klikk Out,Előzetes,JúniusDolly Alderton – Jó alapanyag

Dolly Alderton regénye egy színtiszta és tagadhatatlan kortárs modern regény. Egyszerű, humoros, jelen időben írt prózájával megpróbálja feltárni Andy (és Jen) pszichéjét. Ebben a könyvben nem találunk fekete-fehér karaktereket; Alderton nem próbálja démonizálni az egyik felet sem, inkább megpróbálja rajtuk keresztül megérteni két ember elválását. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Tingyela Dóri – A hetedik katona

Galaxisok – Ellenszélben

Beton.Hofi – 0

Beyoncé – Cowboy Carter

Four Tet – Three

Yard Act – Where’s My Utopia?


Cinemax / Szilvási Tibor

A figyelők

Vetítik június 6-tól.

Bad Boys: Mindent vagy többet!

Vetítik június 6-tól.

Hang nélkül: Első nap

Vetítik június 27-től.


Klikk Out,Előzetes,Június

Havi kreatív / Kürthy Judit

Élő képek Barbitól

Mi is az a stabilizált moha? Többek között erre a kérdésre is választ kapunk Ürögi Barbarától, aki a mohaképeivel arat osztatlan sikert Felvidék-szerte. E havi kreatív rovatunkban a mohaképek különleges világába kalauzolunk el.


Klikk Out,Előzetes,Június

Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

A csallóközi kőttgombóc, avagy a gőzönfőtt szerelëm

A kőttgombóc ëggy családi kedvenc, áltolábo slágër ítel mindën csallóközi embërné. Aki nëmszereti, ammég nëmëvëtt jót sosë. Amikor fődögéll, má olyan illatta tőtti meg a házot, hogy én ríllásro fakadok ëggybű. Eszëmbe jut, ahugyana mama szokta csináni rígënn. Könnyű, puha tésztájú, szíva, vagy baraclëkvár vana beesejibe, rá finom kakaó porcukorra, valami fantasztikus..


Klikk Out,Előzetes,Június
Kávészünet / Összeesküvők / Sipos Janka

Gitár, vadászpuska, injekcióstű – Kurt Cobain végzete

Mint azt előző epizódjainkban már láthattuk, egy híres ember életében is erősen vonzza az összeesküvés-elméleteket, de ha ne adj isten meghal, ráadásul fiatalon, akkor ez a mágnesesség csak hatványozódik. Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Amy Winehouse és Kurt Cobain – mind tagjai a „Huszonhetesek Klubjának”: e tragikus sorsú zenészek mindegyike huszonhét évesen távozott közülünk. Mindannyiuk végzetes függőséggel küzdött. Markáns nyomot hagytak azonban a zene világában, és tátongó űrt a rajongóik lelkében, akik közül sokan meg is kérdőjelezték haláluk körülményeit. Különösen a Nirvana frontembere, Kurt Cobain elhunytával kapcsolatban látott napvilágot rengeteg sötét elmélet, már csak azért is, mert ott egy lőfegyver játszotta a főszerepet.


Klikk Out,Előzetes,Június
1 (40)
Hónap nője / Katona Chiara / Fotók: Ajpek János

A ló hátán van a földi mennyország

Tematikáink kiválasztását mindig egy érdekes gondolatmenet követi, ez pedig hogy megtaláljuk a megfelelő lányt. Ebben a hónapban anélkül, hogy tudtuk volna, egy olyan fiatal hölgyre esett a választásunk, akinek kiskora óta szerepet játszanak a lovak és a természet az életében. Nincsenek véletlenek, a nagyok ezt mondják, mi pedig jobban nem is örülhettünk volna ennek.



LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább