Július 6-án újra Felvidéki Vágta Dunaszerdahelyen, amelyre a belépés ingyenes!

A cikk egy részletét a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén közöljük.

Idén májusban újra elrajtolt a Vágta-évad, amely több újítást is tartogat. A Felvidéki Vágtán 2024. július 6-án, szombaton immáron nyolcadik alkalommal állnak rajthoz a lovak és ülnek nyeregbe a lovasok, hogy képviseljék településüket az egyik legrangosabb lovasversenyen. Dunaszerdahely városa ezúttal is társrendezője és házigazdája a Felvidéki Vágtának, amely a Nemzeti Vágta előfutama. A rendezvény ebben az évben is a már jól ismert és megszokott helyszínen, a sikabonyi reptéren valósul meg, ahová a Vágtavonatok ingyenesen szállítják a látogatókat.

A VIII. Felvidéki Vágtára idén rekordszámú lovas jelentkezett! Három kategóriában 21 lovas versenyez majd a sikabonyi reptéren előkészített lovaspályán. Elrajtol a Felvidéki Vágta, újdonságként a Huszárgyerek Vágta, és nem marad el a már jól ismert Kishuszár Vágta sem. Dunaszerdahely mindhárom kategóriában indít lovast. A Felvidéki Vágtán a házigazda színeiben Põthe Zoltán versenyez, a Kishuszár Vágtán Pőthe Laura, mig a Huszárgyerek Vágtán Kohút Linda képviseli Dunaszerdahelyt

Több fiatal kap indulási lehetőséget!

Az ifjúsági mezőnyt idén először két csoportra osztották: a 10-13 évesek (2011-2014 között születettek) a Huszárgyerek Vágtán versengenek, a 14-17 évesek (2007-2010 között születettek) pedig a Kishuszár Vágtán indulhatnak.

„Nagyon örülünk a szabálymódosításnak, mert ennek köszönhetően lehetőség nyílik a folyamatos utánpótlás-nevelésre. Így idén először már a 16-17 évesek is versenyezhetnek, akik a Kishuszár Vágtát követően később akár a felnőtt futamban, a Felvidéki Vágtán is megmérettethetik magukat. A Kishuszár Vágtán 5, a Huszárgyerek Vágtán pedig 4 lovas indul. Mindkét kategóriában két előfutamot tudunk rendezni. A Felvidéki Vágta ezáltal eleget tesz az egyik fontos célkitűzésének, hogy a fiatalok érdeklődését is felkeltse a lovassport iránt”

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább