Gengszterpop és finom falatok | Budapesti Szemle

Kiléptek a színpad és a nézőtér már jól megszokott felállásából az Orfeumban. A Nyári hétköznapok programsorozaton belül több előadást is színpadra visznek, melyek közben a közönség a darab végéig kellemes hangulatban fogyaszthatja el ebédjét, vagy vacsoráját.

A Vacsoraszínház ötlete nem épp újkeletű, de mindenképp egy friss, más színt visz az esti programba, főleg, ha a háromfogásos étkezés alatt olyan szórakoztató darabot láthatunk, mint a Bonnie és Clyde, vagy a többi orfeumos vacsoraszínházas produkció.

A jól ismert történet az Orfeum különleges terében egészen szokatlan és humoros köntöst kap. Az új magyar jukebox-musicalben a legnagyobb magyar előadók slágerei csendülnek fel, ugyanakkor a számok pikáns és robbanékony elegyet alkotnak az őket körülvevő véres történet nem mindig komolyan vehető figuráival.

„Böhm György rendező ismét biztos kézzel alkotott: sodrás, humor, csillogó pimaszság, profi énektudás, vicces sasszék a magas kultúrába és vissza, szórakoztató karakterek. Így kell a zenés előadást színre vinni: minden pillanat kitöltött, hibátlanul gördül a szöveg, a zene, a poénok, nincs üresjárat, nincs lötyögés, nincs ciki. Ami van: profizmus, glamour, könnyedség – egy bitang nehéz műfajban. A Böhm-féle orfeum világában szívesen lennék habitüé” – olvasható Farkas Éva írásában, az Iza színházban járt weboldalon. „A főszereplő Muri Enikő Bonnie-ként friss, vonzó, a szellemes cinizmus legalább ötven árnyalatával, spontán játékkedvvel, műfajelső énektudással. Ódor Kristóf vitán felüli gengszter-amorózója megkapja az írótól és a rendezőtől a jellemformálásra módot adó kis szerepbeli csavart: rendes, nem okos, sokat bántott fiú ez Clyde – Ódor él a lehetőséggel, apró megfigyelésekkel feldúsított alakítása túllép a műfaji kereteken. A főszereplők közt működik a kémia, ez elengedhetetlen” – folytatja a kritikus.

A legközelebbi Bonnie és Clyde vacsoraszínházas előadás időpontja 2024. július 29, hétfő. Rendelkezésre áll húsos és vega menü is, sőt, még az ételallergiát is bátran lehet jelezni a szervezőknek a foglaláskor. 6 órakor van a kapunyitás, az egyes kategóriákban lévő asztalok elfoglalása érkezési sorrendben történik. A 2 és 4 fős asztalok nem tólhatóak össze akkor sem, ha nagyobb társasággal mentek. További információért látogassatok el az Orfeum weboldalára.

Asztalokat pedig ITT foglalhattok!

Szereplők

Bonnie – MURI ENIKŐ
Clyde – ÓDOR KRISTÓF
Angyal – GANGSTA ZOLEE
Anya, Táncosnő, Félkarú, Pénztáros – ERDŐS BORCSA
Buck, Bíró, Börtönőr – KÉKESI GÁBOR
Kukta, Karaj, Kasszás – VINCZE MÁRTON

Közreműködők

Díszlet, jelmez: MICHAC GÁBOR
Koreográfus: BAKÓ GÁBOR
Zenei vezető: BALOGH ZSOLT
Zenei alapok: VECSEI LÁSZLÓ
Asszisztens: SZABÓ ERIKA
Rendező: BÖHM GYÖRGY

A darabban elhangzó dalok:

Kiss Gábor – Szabó Ági: OLYAN, MINT TE
Pély Barna – Romhányi Áron – Szabó Ági: GYÉMÁNT ÉJSZAKÁK
Rakonczai Viktor – Szabó Ági: MINDHALÁLIG MELLETTEM
Rakonczai Viktor – Rácz Gergő – Szabó Ági: TÖRJ KI A CSENDBŐL
Nagy Tibor – Szabó Ági: SORSKERÉK
Szűcs Norbert – Szabó Ági: IGAZ, AMI IGAZ
Józsa Alex – Szabó Ági: TÉPD SZÉT!
Kiss Gábor – Szabó Ági: FUTOK A SZÍVEM UTÁN
Pély Barna – Romhányi Áron: BONI ÉS KLÁJD
Rakonczai Viktor – Szabó Ági: MOTEL

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább