Klikk Out Vikkendhouse: Tíz gyöngyszem Gubitól

A mai epizód egy kivételes, eklektikus válogatást kínál egy helyi fiatalembertől, aki jelentős mértékben hozzájárul a zenei fejlődéshez és formálódáshoz. Ma a BadaBing frontembere, Gubi mutatja meg tíz kedvenc zeneszámát egy összeállításban.

Fotók: Ugróczky István

Üdv, Gubesz vagyok!

Te hogyan jellemeznéd a kapcsolódást a zenével?

Mindenki megtalálja a saját flow-ját valamiben, legyen az fafaragás, épülettervezés, sakk, na nekem a zene ilyen. Úgy gondolom, hogy ezek a dolgok tőlünk függetlenül (is) történnek, jobb esetben sikerül ráhangolódni a frekvenciákra, és akkor az ember el tud személytelenedni és kívül esni téren és időn. Vagy nem, és akkor belebetegszik.

Ezt a flow állapotot hajszolom a mai napig, legyen az zenegyártás, zenélés, zenehallgatás, vagy csak úgy simán az élet élvezése.

Abban, hogy zeneművelő is legyek, (ha szabad ilyet mondani) leginkább saját magamat motiváltam, persze rengeteg inspirációt tud szerezni az ember szinte bárhonnan. Bár nehezen fogadok be új dolgokat, de ha valami áttöri azt a bizonyos „falat” akkor abban a végletekig el tudok mélyülni.

Nem tudom, hogy az univerzumban akad e még egy olyan életforma aminek kijutott a zeneáldás, de az biztos, hogy mi, emberek nagyon szerencsések vagyunk.

A mai napig elképeszt az igénytelenség féktelen tombolása, ami már nemcsak mint adalék, hanem mint követelmény jelentkezik úgy a zenében, filmben vagy az élet bármely területén, de azért a mocsokban turkálva itt-ott gyöngyszemekre is lelhetünk. Itt van rögtön tíz…

 

A MIX:

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább