A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Zira–DAC (4:0) Európa Konferencia Liga-mérkőzésről

POÓR TIBOR: Az első félidőben két, talán három fontos dolog motoszkált a fejemben. Sajnos, számunkra nagyon negatívan hatottak a jobb oldalon történtek. Az egyiket pici homály fedi, Csinger nyilván nem százszázalékosan lépett pályára, mivel a lábán tapaszok voltak, és kezdett gondot okozni számára a…, nem is tudom mi… Tényleg nem tudom, hogy kiújult-e a sérülése, vagy rosszul lett felhelyezve a lábáról lógó tapasz. Tény, hogy szenvedett, és ezt látva a hazai csapat még inkább próbálta a jobb oldalunkat. Nyilván várható volt, hogy Andzouana talán megjelenik a jobb oldalon. Viszont nem vártam, hogy a védelemben, rendben, értem, hogy Yapi miatt, aki nem remekelt az utolsó meccsen, de az is tény, hogy így a jobb oldalunkon át rohamoztak a hazaiak, és lassan kialakult az egészen masszív káosz a védekezésünkben, mivel sem Andzouana, sem a többi hátvéd nem remekelt, és sajnos a kapus sem volt 100 százalékos. A SzerdaHelyzetben kimondottan hangsúlyoztam, hogy az a játék, amit mutatott Almási, az nagyon fontos lehet a meccs történetében. Rendben, lehet, hogy sérülés miatt nem lépett pályára, de Redzić és Trusa az első félidőben nem jelentettek semmi veszélyt. Felrakni őt a 66. percben, 4-0-nál… ez nem oszt, nem szoroz… Késő, mindegy, hogy mi miatt. Mellesleg, szintén a műsorban kérdeztem Mátét, hogy ez a csapat az új játékosokkal elegendő lesz-e a nemzetközi kupában. Erre fel, a szezon meccsére pályára lépünk gyakorlatilag azzal a gárdával, amely csak a liga hajrájában mutatott maradandót. Most akkor a szezon meccsére megint nem volt jó az időzítés? Az utolsó mérkőzésen (Eszék) az új játékosok a találkozó végén mutattak valami pluszt, és a gyengélkedő Eszék elleni kezdőcsapat folytatta a mai meccsen is például ezt – a harmadik és a negyedik gólnál nem volt ki leütközze időben a támadásokat, a passzív Ramadan végképp nem. Erre a meccsre az erősítésekkel kellett volna már pályára lépni, és most boncolgathatjuk, hogy miért lett máshogy,  jogosan vagy rossz döntések miatt volt-e, de a tényen ez már nem változtat. A ma pályára lépő, gyakorlatilag a Niké Liga múlt szezonban szereplő csapatával sikerült hasonló arculatú játékot produkálni, mint amilyet produkáltunk (picit más csapattal) a Gori ellen, de még rosszabb eredménnyel. Sajnos. Hajrá, DAC!

MARCZIBÁL LEVENTE: Először is szeretném megköszönni a lehetőséget Tibinek, hogy a Klikkout felületén ezentúl én is elmondhatom véleményemet szeretett csapatunkról és teljesítményéről. Soha rosszabb, nehezebb kezdést nem kívánok senkinek… A viccet félretéve, az Eszék elleni teljesítményeket figyelve a kezdőcsapat nem okozott meglepetést. Jó kezdést követően, ahol az ötödik percig kétszer is veszélyeztettünk, a Zira is két veszélyes beadással jelezte, nyerni szeretne. Ezt követően a meccs színvonala kicsit visszaesett, de félóra után lényegében el is dőlt. Popović és Kacharaba nem először várt hiába egymásra (már a meccs során sem), Andzouana pedig rendkívül felelőtlenül játszott. Ilyen individuális hibák, ezen a szinten, épp a vezérektől, egyszerűen nem férnek bele. Xisco Muñoz vezetésével tizenkilenc meccsen ötször álltunk vesztésre, ahonnan mindössze egyszer nyertünk – így tudni lehetett, extra változásra van szükség, hogy innen felálljunk. A félidőben érthetetlen módon nem cserélt a mester, majd kilenc perc alatt belefutottunk egy szégyenteljes vereségbe. Az ezt követő cserék már egy lényegében lejátszott meccsbe álltak be, feljavították a támadást, de az utolsó félóra már kevés érdemlegeset tartogatott. Hogy egy Niké ligában valószínűleg 4-5. helyre elég Zira hogy mérhet ilyen mértékű, megérdemelt vereséget a DAC-ra a szezon első meccsén, számomra kicsit aggasztó.
Nehéz bármi pozitívumot keresni ebben a mérkőzésben, így végezetül inkább egy kis érdekesség: 2022 nyara óta a magyar klubcsapatok 55 mérkőzést játszottak valamelyik európai kupasorozatban, ezalatt mindössze egyszer fordult elő, hogy legalább három magyar U21-es válogatott is kezdőként lépett pályára. Nos, ma a DAC kezdőjében Csinger, Vitális és Redzic személyében ez megtörtént.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább