A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Komárom (2:0) mérkőzésről

POÓR TIBOR: A mai meccsen hiányzott az analitikusok egy része a press szektorból, az ukránok és a spanyolok is, akik szép számban foglaltak helyet az újságírók között, és kötve hiszem, hogy betervezett szabadságról van szó. Xisco stábjának analitikus részéről is beszélünk. Meglátjuk…
Meccs. A csapatunk egyértelműen nagyobb minőséget képvisel, mint a Komárom, de ez sokáig nem mutatkozott meg, és bizony az első igazán nagy helyzetük a vendégeknek volt. Az első félidő utolsó negyedórája már a miénk volt, és a gól után várható volt, hogy Radványinak nyitni kell, de szerintem a DAC ellen erre a műveletre még hiányzik néhány minőségi játékos. Pici szerencsével ez lehetett volna több, akár négy-ötgólos DAC-győzelem is. A Komárom következő meccse a Rózsahegy ellen lesz, talán az többet mond majd el az erejükről, de én amondó vagyok, hogy még két rutinos játékosra szükség van Mikiéknél. Rutinnal kiütheti őket bármelyik ligacsapat, annak ellenére, hogy szimpatikusak a srácok és a stáb. Szorítok. Holnap reggel forgatunk Mátéval, este már nézhetitek. Hajrá, DAC!
U.I. Majdnem nyolcezer néző az első derbin, kiváló hangulat, jó este volt ez a Felvidéknek!

KOVÁCS MÁTÉ: A Zira ellen elszenvedett vereség után Xisco Muñoz maradt a 4 védős játékrendszernél, ahonnan ismét hiányoztak a szélsők. Ennek is köszönhetően a DAC szenvedett az ellentámadásokkal. A meccs elején labdaszerzés után szinte csak a középső területekben voltak játékosok, itt volt érezhető, hogy a kezdőben nincs egyetlen szélső sem. Felállt védelem ellen szépen visszazárt a Komárom, Andzouana húsz perc elteltével jelezte is a szakmai stábnak, hogy szorosan figyelik a széleket. A középpályások mélységi beindulásai nagyobb területet nyitottak a szélsőknek. Mindezek után született meg az első gól. A második félidőben próbált minden kockázatot kerülni a DAC, Redzic beállásával pedig a kontrajátékot próbálták erősíteni, akinek beállása után volt 1-2 jó megindulása. A második gólnál Yapi gyönyörűen játszotta tovább, Redzic pontos lekészítése, majd Vitális mélységi mozgásával került helyzetbe, amelyet parádésan oldott meg. A gépezetben még mindig sok a hiba és van mit javítani, viszont a második gól megmutatta, mennyire minőséges egyének alkotják a DAC-ot, akik sokkal többre képesek, mint amit az utóbbi meccseken láttunk tőlük.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább