Kedvezményes opera: Traviata | Budapesti Szemle

Most 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyedet a jövő szerdai, 2024. augusztus 7-i, este 7 órakor kezdődő operaelőadásra, a Magyar Állami Operaházban. A rendhagyó kedvezménnyel minden operarajongónak kedveskednek, akik kedvelik a Traviata fülledt hangulatát.

Mámoros estélyek, fényűző, féktelen élet, gyöngyöző pezsgő, és egy lassan ölő betegség. Ezek jellemzik a kaméliás hölgy életét, amíg váratlanul be nem köszönt életébe az igazi szerelem.

La traviata – A bukott nő. A téma a művészetben igazi szenzációként söpört végig a 19. századon, így vált egy igéző szépségű párizsi kurtizán Violetta Valéry néven az egyik leghíresebb Verdi-opera főszereplőjévé.

Giuseppe Verdi legendás Traviataját két részben játsszák, három felvonásban. Az olasz nyelven előadott eredeti dalokat magyar, angol és olasz felirattal is megtekinthetik.

A több mint 10 éven keresztül épített Operaház a Nemzeti Múzeum és a Vigadó mellett Budapest legjelentősebb XIX. századi műemléke. A márványból készült előcsarnok és lépcsőház, a márványlapokkal burkolt falak, a szalonok intarziás padlója, a selyemtapéták, az aranyvörös nézőtér, a mennyezeteket és oldalfalakat díszítő művészi falfestések és freskók lenyűgöz minden odalátogatót. A patkó alakú, háromemeletes nézőtér lélegzetelállító térélményt ad. „A káprázatos vörösarany színvilág, a nyugodt, harmonikus kompozíció a fölötte lebegő mennyezetfreskóval és a pompás bronzcsillárral az épület legtökéletesebb együttese. Minden emeletsor más-más kiképzésű, a látvány mégis páratlanul egységes” – írják a operaház weboldalán.

1884. szeptember 27-én adták át az első és azóta is az egyetlen magyar operaházat. Építésében, a Fővárosi Közmunkák Tanácsának hazafias megkötése szerint, csak magyar mesterek, magyar technológiával, magyar alapanyagokból dolgozhattak. Ybl Miklós neoreneszánsz alkotása Budapest meghatározó látványosságává vált, mai napig a második leglátogatottabb és legfontosabb középület a Parlament után.

A jövő szerda esti Traviatára szóló jegyeket most féláras kedvezménnyel ITT.

A szereplők

Kelemen Zoltán és Szegedi Csaba: Giorgio Germont
Ujvári Gergely: Gastone
Lőrincz Judit: Violetta Valéry
Kolonits Klára: Violetta Valéry
Sáfár Orsolya: Violetta Valéry
Pasztircsák Polina: Violetta Valéry
Fürjes Anna Csenge: Flora Bervoix
Sahakyan Lusine: Annina
Vincze Klára: Annina
Boncsér Gergely: Alfredo Germont
Szappanos Tibor: Alfredo Germont
Káldi Kiss András: Douphol báró
Cseh Antal: Douphol báró
Fülep Máté: d’Obigny márki

Közreműködők

Anger Ferenc: Rendező
Giuseppe Verdi: Szerző
Francesco Maria Piave: Szövegíró
Zöldy Z Gergely: Látványtervező
Venekei Marianna: Koreográfia
Kenesey Judit: Dramaturg, magyar nyelvű feliratok
Arthur Roger Crane: Angol nyelvű feliratok
Csiki Gábor: Karigazgató

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább