Figyelmeztetlek, Koma! Egyet-kettőt hunytok, és eljő a Nemeshodosi Nagy Lakoma!

Tizennegyedszer veri idén is kisdobosunk nagydobra, egyben a lakoma elkaldácsolója elmondja, hogy Szépasszony havának kilencedik és tizedik napja lesz a hodosi megterített Nagy Lakoma asztalának nagy napja! Tizennégy a szerencseszámom, hiszen pont ekkor láttam meg elsőször a napvilágot! Azóta már sok víz lefolyt a hodosi kanálisban, idén is bográcsozunk egy jó nagyot a nagy kotlában. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, étkek tengere, úgyhogy a Lakomára mindenképp kigyere. Kakashere vagy lóhere, mindkettő jó valamire. Egyik az egy jó pörkűtre, míg a másik a jó szerencsére…

Hamarnapján már pinteken (aug. 9) itt az ideje, hogy a bendődet felkészítsd, és némi harapnivalóval a korpuszodat boldogítsd. Mert ha a bendőd üres, nem megy még a töprengetés sem, mindhiába vagy szemfüles. Napestére már színház játékkal kezdünk, így a helyszínen időben mind megjelenjünk. A nagybeledet okvetlenül szombatra (aug.10) tartogasd, amikor mindenkinek megmutasd, hogy lesz Hodosban már pitymallattól „nemulass”! Éhomra ébredik többnyire az ember és az állat, kend akár már egy kora reggeli fröstökre akár a lovával is megállhat. Ám ha kend nem tud gyünni a gebével, gyűjön akkor velocipéddel, hadd égjen el a mozgástól hazafele a betarisznyázott májas hurkád legalább fele. Reggelizz, akár egy nagy császár, a tüzesvizet úgy idd, hogy ne lépd át a trágár határt!

A lakoma és a kishintó kislurkókal az igazi, így hozd nagaddal őket is, hiszen törpebirtok is lesz a lakomaréten, ahol a Kakadémia, a lurkóakadémia óvónői lesznek egész nap résen. Fejszédítés és az ugrálás is biztosítva, ha kiléptek a herkentyűkből, biztosan el lesztek majd kábulva.

Nemeshodosi Nagy Lakoma,Hodos

Főborsolók és kotlabűvészek, figyelem! Ez évi bográcsozó versenyünkön sem lesz kegyelem! Főfőbíráink a Szabadtűzi Lovagrend kapitányai, kik mellé csatlakoznak Hodos szép menyecskéi. Edit asszony és Posztós Mónika, akik tehetséges főzőmesterek, velük együtt lesz a zsűri kerek. Ne feledd, hogy sárkánytüzes nyílt lángon főzünk, rá való fát kaptok tőlünk! Szigorúan csak szabadtűzön mesterkedj, nehogy a versenyből idő előtt kirekedj! Mielőbb nevezz be a pacalfőző versenyre (Marikánál  – 0917 175 910) , hogy biztosan meglegyen a kotlád helye!

Nemeshodosi Nagy Lakoma,Hodos

Volt itt már bőbeszéd bármiről, ám egy szót sem említettünk eddig a Betyártanya és a Nomádudvar ételeiről! Leírom hát most ide, mit is tömhetsz idén a hodosi lakomán a bendődbe: Gyurka májas hurka hada, Csíkostói kolbászos lecsó, méteres sült kalbász, cigánypecsenye tarjából, grillezett kotló bögye, ám lesz rántott aprójószág csontozott cubákja is. Duggatott kacsa melle java, harcsapaprikás túróscsuszával, lacipecsenye cipóban, fisér ropogós hekk bundában, ropogós lángos sajttal, tejföllel, kemencés sült ropogós disznópata, gobonca házi rétes, és sok minden más, amit így egyszerre a környéken sehol máshol biztosan sem találsz…

Ám hogy a gyomorgörcs már most ne kínozzon, a Lakomáig húzz a nadrágszíjadon! Inkább repedjen bendőd a bőségtől, minthogy a guta megüssön az éhségtől vagy a hőségtől. Nemeshódosi erdő szélén sátoroznak a szerdahelyi prímások, majd muzsikálnok, míg nem lesz már sok(k) rátok. Mivel vándorzenekarról van szó, nincs náluk zárt ajtó, ott húzzák majd, ahol éppen jól esik, ha kend éppen egy jót eszik vagy iszik. Fontos a színpadmesterek és a vigasságtevők nyikorgása is, ám a Lakomán a fő sztárvendég maga AZ ÉTEK gyomorcsikorgásgátló falatokból egyet nem enni hatalmas vétek.

Nemeshodosi Nagy Lakoma,Hodos

A kapunál kincstárosok adót szednek, ám napközben ott meg sem jelennek! Sőt, ha délig betévednél, és onnan el nem mennél, akkor minden vigadalmat ingyen élvezhetnél. Ha nem haladod meg a százhúsz centit sem, akkor nem fizetsz egy petákot sem. A falu apraja-nagyjának a belépés díjtalan, ám a kilépés a jó pálinkától bárkinek is bizonytalan. A Lakomán érezzétek jól magatokat, tömjétek jól tele a hasatokat, és kacagjatok, mulassatok jó nagyokat!

Nem maradt már más hátra, minthogy mindkét nap kilátogass a Lakomára!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább