A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Besztercebánya–DAC (1:0) mérkőzésről

POÓR TIBOR: Nagyon egyszerű. Ezen a meccsen kiváltképp nem volt értelme ilyen szuperpasszív, kizárólag a biztonságra hajazó játékkal kiállni. Tehát a legkisebb rizikó nélkül. De könyörgöm, aktív offenzíva egy BB ellen talán már nem lehet rizikó?! Mindamellett minden tiszteletem, ahogy ez a nem éppen erős csapat (BB) gürizett, ütközött, blokkolt. Visszatérve a rizikóhoz – lehet kockázatos egy olyan edzőnek, akinek az jár a fejében, hogy a saját és a stábja ingadozó pozícióját védje meg. De a görcs, a tehetetlenség és a minimális bátorság nem nagyon biztosít pontokat. Az utóbbi időben a klub nem egy szakmai stábtagot lekaszált. Ez a folyamat szerintem nem áll meg, nézve Xisco apatikus tervét a mai meccsre… Most ha az a helyzet, hogy ez lesz Xisco és a játékosaink kínálata a keze alatt, és ez húzódni fog amiatt, hogy az edző elvan itt a szerződéssel, akkor ez nagyon nem jó. A játékosaink? A gólt az a Malec rúgta, aki nem fért a DAC-ba (jogosan) és egy átlagos, de rendkívül küzdő és szívvel játsszó Záhumenský elküldi a zsetonokért Andzouanát, és magát nagy helyzetbe hozta. Ezerszer elmondom: amennyi edzőt már ledaráltunk, az szinte fájdalmas is, de ez a masszív kaszálás a stábpozíciókon megalapozott, és ma Xisco semmi érdemlegeset nem tett ahhoz, hogy ez a kaszálás ne folytatódjék.
U.i: A meccs végén a jogos felháborodás kellemetlen pillanatokat hozott a nézőink és a csapat között. Innen folytatni Xiscóval nehéz lesz, vagy talán lehetetlen.

KOVÁCS MÁTÉ: Számomra a legnagyobb kérdés az volt, hogy ismét visszaállunk a 3 védős játékrendszerre, erre viszont hamar választ kaptunk. Védekezésben 4 védővel, míg a támadás építésénél 3 védővel játszott a DAC. Mindezzel jobb passzsávok nyíltak előre. Főként Matej Trusa futott mélységben, de komolyabb gólhelyzetet nem tudott kialakítani a DAC. A mélységi passzok mellett a beadásokkal próbálkoztak, amely sok pontatlanságot hozott, egyszer sem sikerült megtalálni a csapattársakat. A dunaszerdahelyi csapat a pálya közepét jól zárta védekezésben, igaz, a Besztercebánya is sok labdát adott el. A második félidőben pedig jött a hidegzuhany, Záhumenský pontosan ívelt Malec fejére. Ezután érkeztek a cserék. A DAC viszont sokkal többet ívelt középre, mintsem mélységbe jöttek volna a labdák, ami jellemzőbb volt az első félidőben. Redzic sokkal jobban fut mélységbe, míg Almási sokkal veszélyesebb a tizenhatosban beadásoknál. Kisebb helyzetek adódtak a DAC oldalán, de senki sem tudott új impulzust adni. Ismét kiábrándító mérkőzés.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább