Ha még ma színházba mennél! | Budapesti Szemle

Egy olyan weboldalt ajánlunk most, ahol kedvedre válogathatsz olyan budapesti, magyarországi előadások között, melyekre last minute, avagy kedvezményes árak vonatkoznak. A „Ma este színház!” gazdag kínálatából könnyedén megtalálhatod a kedvedre valót.

A Ma este Színházat 2011-ben alapította Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila, kultúrmisszióként és hobbiprojektként. Akkori céljuk az volt, hogy megtöltsék látogatókkal az olykor-olykor foghíjas nézőtereket. Az alapítás óta az összes jelentős budapesti színház csatlakozott hozzájuk, és eddig összesen több mint háromszázötvenezer, egyébként üresen maradó széket töltöttek meg tevékenységükkel.

„Sokan kérdezitek, honnan az ötlet? A Ma este Színház! egy laza baráti beszélgetés során született. Ráeszméltünk, hogy bár szeretünk színházba járni, soha sem vettünk még színházjegyet. Úgy rendesen, pénztárban. Ha mentünk is színházba, csak barátoktól, szülőktől kapott jeggyel tettük. A színházjegyet hagyományosan ugye jó pár hétre, hónapra előre szokás venni: ez volt az egyik fő ok, ami visszatartott. Mi mindig aznap döntöttük el, last minute, hogy színházba mennénk, így viszont őrült macerás volt az összes színház kínálatát átnézni, hol mit játszanak, van-e rá hely, hogy lehet megvenni. Ezzel szemben moziba menni egyszerű: elég eldönteni, a pénztárhoz sétálni, és fizetni. A Ma este Színházzal ezt a spontán, fiatalos színházba járást hoztuk létre – melyet azóta már oly sokan szerettek!” – írják az ötletgazdák bemutatkozásukban

A weboldalon féláros, aznapi jegyeket találtok. Tehát nekünk csallóköziként érdemes már reggel eldöntenünk, hogy ma este egy budapesti színházba megyünk, hogy az utazásunkat is meg tudjuk szervezi. Akár autóval, akár tömegközlekedéssel megyünk igyekezzünk már délelőtt eldönteni, hogy melyik last minute színházjegyre ruházunk be.

Hogyan működik?

„Sokan mennének színházba, de nem szeretnek előre tervezni.

Sokakat pedig egyszerűen a mozijegyhez képest két-háromszoros jegyár tartott távol a színháztól – eddig! A Ma este Színházzal könnyebben és többet járhatsz színházba! Nálunk rögtön látod, milyen előadások érhetők el a mai napon, és pár kattintással meg is veheted a jegyet elektronikusan, be sem kell menned érte. Este te féláron élvezheted az előadást, a színházak pedig a teltháznak örülnek! A kezdőoldalon kattints a neked tetsző előadásra, majd válaszd ki a nézőtéren, melyik székre szeretnél jegyet! Add meg az email címed, ide küldjük majd a jegyeid PDF-ben, a fizetés pedig online történik, bankkártyával” – magyarázzák el a működtetők.

Figyelem! A jegyirodák többnyire jutalékot kérnek a partnereiktől, így fedezik a működésüket. A weboldal működtetői a jegyár teljes egészét továbbadják partnereinknek, de költségeik nekik is vannak. Az online adatbázis elérése, a száznál is több partnerrel szerződés és folyamatos kapcsolattartás, fejlesztés és karbantartás mind pénzbe kerülnek – ezeket fedezi a kezelési költség.

„A kezelési költség alkalmazása a legelterjedtebb konstrukció itthon és külföldön is. Így, ha elsőre szokatlannak tűnik ez neked, inkább gondolj arra, hogy még így is sokkal kedvezőbb áron veheted meg a jegyeket, mint Ma este Színház! nélkül” – írják az ötletgazdák.

Csak online fizethetsz

Naponta 35-40 last minute előadásból választhatsz, ám a készpénzes fizetés nem lehetséges.

Az aznapi kínálatból válogathatsz

Mindig aznap derül ki a kínálat, ez pedig attól függ, melyik előadáson mennyi hely maradt üresen. Megtalálhatóak náluk klasszikus színházi darabok, vígjátékok, stand-up showk, koncertek és gyermekelőadások is. Érdemes minden nap böngészni az oldalt és/vagy feliratkozni a hírlevélre is.

A részletekért keresd fel a „Hogyan működik” menüpontot a weboldalon itt minden kérdésedre megtalálod a válaszokat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább