Hájos Zoltán: „Mi is a magyar nemzet részei vagyunk”

A cikk egy részletét a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott megegyezésünk részeként közöljük.

Első szent királyunkra, az általa megálmodott magyar államnak a megalapítására és az új kenyérre emlékeztek augusztus 20-án Dunaszerdahelyen szentmisével és koszorúzással.

Szent István ünnepnapján a megemlékezés szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban, ahol az ezüstmisés Józsa Attila ógyallai esperes mutatta be a legszentebb áldozatot helyi oltártestvéreivel, Bozay Krisztián esperessel, Horváth Róbert atyával, Ollé Tamás káplánnal és Olgyay Csaba diakónussal.

Szentbeszédében két dunaszerdahelyit is megköszönt a helyi egyházközségnek, akik sokat jelentettek eddigi szolgálata alatt. Egyikük a megboldogult Karaffa János atya volt, akivel együtt tanult a budapesti Pázmány Péter egyetemen, aki egyengette az útját és sokat segítette, valamint Sebő László atyát, aki korábban öt évig káplánja és munkatársa volt, s aki jelenleg Nagyfödémes lelkipásztora.

Józsa Attila atya felidézte, augusztus 20-án számtalan helyén a Kárpát-medencének együtt ünnepli az Egyház jeles szentjét, István királyunkat,

„népünk megtérésének szent apostolát, aki a halhatatlanság ajándékát magához ölelte 1038-ban Nagyboldogasszony napján, s aki már a mennyei paradicsomban örvendezik, s azóta is imádkozik értünk”.

A szentmise keretében megáldották az új kenyeret is, amelyet az oltár előtt dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Hájos Zoltán polgármester szelt meg. E kenyeret kóstolhatta aztán meg minden hívő kifelé jövet a templomból.

A szentmisét követően a Szent István téri emlékműnél folytatódott a megemlékezés az ünnepi beszédekkel és a koszorúzással.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább