MissQ Hónap Nője: A tánc maga a szabadság

Augustusban Csóka Lilla lett a Hónap Nője, és bár kétségkívül szemet gyönyörködtető lány, más tulajdonságaival is levett minket a lábunkról. Forgatásunkat ezúttal kizárólag Lilla köré igazítottuk, mert hobbija nemcsak varázslatos, de nagyon sok gyermeknek és felnőttnek inspiráló lehet.


Fotó: Mikle Bálint
Szerző: Katona Chiara

Találkozónk helyszíne Vezekény volt, ahol egy napsütéses délutánon volt szerencsénk jobban megismerni augusztus legszebbjét és belátást nyerni táncos karrierjébe egészen a kezdetektől mostanáig.

Kérlek mutatkozz be a Klikk Out olvasóinak!

Sziasztok, Csóka Lilla vagyok, 18 éves és Tallósról származom.

Augusztusi témánk a táncra koncentrálódott. Milyen szerepet játszik a tánc az életedben? Meséld el kérlek a kezdeteket, és hogy milyen terveid vannak?

Tánc konzervatóriumba járok Nyitrára, ahol klasszikus balettet, moderntáncot és néptáncot tanulok. A jövőre nézne nagyon sok tervem van, de ami a táncot illeti, mindenképpen tanítani szeretnék gyerekeket, hiszen ez a kiskori álmom, mindemellett szeretnék színházban táncolni, és persze továbbtanulni is.

A tánc kiskorom óta az életem része, mikor kicsi voltam, anyukámék több sportot is kiprobáltattak velem, és az összes közül ez passzolt hozzám a leginkább. Természetesen, akkor még nem tudtuk, hogy ilyen fontos szerepe lesz az életemben, és ezzel fogok foglalkozni.

Azóta is ezzel töltöm a mindennapjaimat, lehet bármilyen rossz napom, a tánc mindig kikapcsol, és ez ad erőt mindenhez. 

A kezdetekben csak hobbinak és szórakozásnak indult, a későbbiekben pedig jelentkeztem több konzervatóriumba is, de amikor választásra került a sor, a nyitrait választottam.

Az első pár hónap nehéz volt, de szerencsére megálltam a helyem, és büszke vagyok magamra, hogy kitartottam a célom mellett. Sok mindent köszönhetek a családomnak, akik mindenben támogatnak.

Miért bátorítanád az embereket bármilyen korosztályból, hogy elkezdjenek táncolni?

Mindenkinek ajánlanám, hiszen bármilyen táncműfaj kikapcsolodás és testmozgás is egyben. Legfőképpen a csoportos táncokat ajánlanám, megtanít odafigyelni a másikra, hiszen csapatban működni nem mindig egyszerű, ezért kiváló lehetőség lehet ez további képességek fejlesztésére is.

Meglepetésként egy saját koreográfiával is meglepett minket táncos lányunk, szépítve ezzel felvételeinket, valamint a napunkat. Hogy kellően megkoronázzuk az együtt töltött időnket, és természetesen megköszönjük Lillának ezt a szép meglepetést, lisztet szórtunk a hajába. 🙂Természetesen mindez kizárólag a munka részeként történt, és egyébként Ő is élvezte!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább