Vikkendhouse különkiadás: Mozogjunk zenére a babával

Aktív DJ-ként, különösen a nyári szezonban, sok délutáni szabadtéri rendezvényen játszom, ahol a kedvenc lemezeimmel igyekszem egyedi atmoszférát teremteni. Gyakran tapasztalom, hogy a szülők magukra kötve hordozzák, és ide-oda lötyögős tánccal nyugtatják meg gyermekeiket, vagy épp kézen fogva táncolnak kicsinyeikkel. De apaként is megannyi tapasztalásom van zene-baba téren. A gyerekek felszabadultan, minden felnőttet megszégyenítő mozdulatokkal és szabad tánccal élvezik a zenét, amit hallanak. Nem szükséges, hogy ezek a dallamok populárisak legyenek, csak fülbemászóak, olyan különös erővel, ami rabul ejti a legkisebbeket is. Ma 13 ilyen dalból készítettem egy mixet a Vikkendhouse Speciálba.

Fotó: Vecteezy

 

A minőségi zene és a mozgás kombinációja a kisbabákkal nemcsak szórakoztató kikapcsolódás, hanem jelentős fejlődési előnyöket is nyújt. A zene ritmusa és dallama serkenti a babák hallási képességeit, miközben a mozgás segíti az egyensúly, a motoros készségek és a testtudatosság kialakulását.

A zene ütemére való mozgás továbbá erősíti a szülő-gyermek közötti kötődést,

és megteremti a biztonságos, szeretetteljes környezetet, ami hozzájárul a baba érzelmi és szociális fejlődéséhez. Mindezek mellett a közös tánc és mozgás kiváló eszköz lehet a baba megnyugtatására, valamint a napirend részeként egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb baba érdekében.

 

A MIX:

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább