A SzerdaHelyzet nyilatkozik az Ipolyszalka–DAC (0:9) kupamérkőzésről

POÓR TIBOR: Minden tisztelem az ipolyszalkaiaké, tévén keresztül is lehetett érezni, hogy remekül felkészültek erre az ünnepre. Mindamellett megemlíteném, hogy sportszakmai szempontból nem tartom jónak, ha már a kupa ezen fázisában kapcsolódnak be az első liga csapatai. Ezért se lenne jó, ha bármilyen következtetést hoznánk ebből a meccsből úgy pozitívként, mint negatívként. Egy biztos: a meccs kezdetét 17.00-ra hirdették meg, akkorra, amikor stabilan a nap legmagasabb hőmérséklete van. Ez picit abszurd. Sokkal fontosabb tény, és ez talán hosszútávon is, hogy szalagon „gyártjuk” a sérülteket. Egy rövid fact-checking után egy számomra nem jó helyzetjelentést olvashatunk – nagyon sok az izomsérülés. Nem lenne korrekt, ha kellő információ nélkül rámutatnék valamire, de az biztos, hogy ez gond. Végezetül alaposan sikerült úgy általában szétcsapni a Niké Liga elejét, túl sok az elhalasztott meccs, és ami minket illet, paradox módon, több héten keresztül, egyetlen „tétmérkőzést” játszunk – az Ipolyszalkával. Mindegy, hogy mi miatt, ám tény, hogy ezt nevezhetem szezon közben zajló üresjáratnak is.
U.I. A meccs momentumának nevezném azt a pillanatot, amikor a pályára lépett Németh Attila kapus, és ezt a momentumot kommentálta az édesapja, Németh Krisztián, a DAC egykori játékosa, edzője. Attila nagyapja nyugodjék Németh Ödön, aki ismert testnevelő volt nem csupán a járásunkban, édesanyja pedig Némethné Koday Lívia, aki válogatott kézilabdakapus volt… Sok sikert neked is, Attila!

MARCZIBÁL LEVENTE: Felvidéki fociünnep egy határmenti kis településen, Ipolyszalkán. Az ilyen meccsek mindenképp hozzájárulnak a DAC népszerűsítéséhez, a csapat hozta az elvárható teljesítményt, így a meccset nem elemezném túl, mindössze két központi figurát emelnék ki: Yapi, valamint Tuboly – az előbbi szinte kétpercenként beadásokkal látta el társait, utóbbi pedig rendkívül impozáns mezőnymunkát végzett, a rengeteg labdaszerzésen kívül okosan osztogatva.
Ami a nagy képet illeti, egyrészt érdekes volt látni Trusát csapatkapitányként – ezek szerint Andzouana ekképpen is büntetésben van, másrészt a négytagú cserepad, ami a mezőnyjátékosokat illeti, egészen aggasztó. Nagy szerencse, hogy különböző okokbók két komoly ligamérkőzés is elmaradt, ugyanis a sérültek listája a mérkőzés előtt már nyolc tagúra rúgott, Andzouana fél óra utáni cseréjével pedig tovább nőtt – mivel a sérülések nagy része (állítólag) izom eredetű, talán érdemes lenne felülvizsgálni az edzések módszertanát.
Kilenc nappal az átigazolási időszak vége előtt négy érkezőt, illetve tizenkét távozót tudunk felmutatni, ami a merítési lehetőséget mindenképp negatívan befolyásolja. Balogh megjelenése egy szintén érdekes fejlemény – az elmúlt másfél évben alig több mint ezer perc, 2 gól, illetve két NB1-es kiesés írható a neve mellé. Kíváncsian várom, mi a terv vele, illetve miként alakul az elkövetkező kilenc fontos nap.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább