A szlovák nemzeti felkelés áldozataira emlékeztek Dunaszerdahelyen

A cikk egy részletét a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén közöljük.

Augusztus 28-án Dunaszerdahelyen is megemlékeztek a fasizmus elleni harcban elesettekről a szlovák nemzeti felkelés kitörésének 80. évfordulója alkalmából.

A szlovák nemzeti felkelés a demokratikus és humánus világ értékeit vette védelmébe. Nyolcvan évvel ezelőtt a szlovák nemzet egy jelentős része – csatlakozva hozzájuk több más nemzet képviselője – azért fogott fegyvert, hogy az emberiséget és a civilizációt védelmezze. Az ünnepi évforduló alkalmából azokra emlékezünk, akik az életüket vesztették a fasizmus elleni harcban – szólt a megjelentekhez Tilajčík Edit.

Gútay László Dunaszerdahely város önkormányzata és a saját nevében köszöntötte az emlékezőket a felkelés kerek évfordulóján. Mint ünnepi beszédében hangoztatta, a jubileumi évben különösen ki kell emelni azt az áldozatkészséget, a hősiességet, mellyel a harcokat vívták a szlovák nemzeti felkelés résztvevői. A mi kötelességünk, hogy se nekünk, se az utánunk következő nemzedékeknek ne kelljen részt venniük többé ilyen háborúban – mondta Gútay László.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább