Kilenc „DAC-szálka” Ipolyszalkán!

(Ipolyszalka–DAC [0:9] Slovnaft Cup mérkőzés, kicsit másképp)

ILLUSZTRÁCIÓS FOTÓ: SZABÓ PÉTER PÁL

Csőtörés a MOL Aréna játékterének kellős közepén! – adta hírül a DAC honlapja múlt hét pénteken. A nem várt „esemény” miatt a Niké Liga 5. fordulójára tervezett Zólyombrézó elleni bajnokinkat október végére halasztották. A rossz nyelvek azonnal konspirációs elméleteket szőttek, nekem viszont „kapóra jött” a halasztás, hiszen aznap pont messzire robogott velünk a vonat. Egyébként higgyétek el, tényleg csőtörés volt, lyukat ástak, megszerelték, betemették. Csak az a szép zöld gyöp… na, de az is helyrejön a Slovan elleni rangadóra!

Tervezett kirándulásunk tulajdonképpen még a szerdai kupameccsre is „kihatással volt”, így azt – az otthoni fülledt szoba helyett – a kellemesebb bajor Alpokban „izgultam végig” klubunk YouTube-csatornája előtt. Izgulni nyilván nem volt miért! A 2024/25-ös kupaidény 2. fordulójában a 4. ligás Ipolyszalka otthonában lépett tehát pályára szeretett csapatunk, ahol maximálisan érvényesült a papírforma. Az idei, immár a Szlovák Kupa 56. évfolyama – ezen belül a 11. olyan kupaszezon, amikor a regionális bajnokságok résztvevői is bekapcsolódnak a küzdelmekbe. Az 1. fordulóban a két legfelső bajnokság együttesei szokás szerint kiemeltek voltak.

Őszinte leszek: amikor az ember félórája még egy távoli városka nevezetességeit járja, nem igazán hozza lázba az olyan mérkőzés, amelynek végkimenetele nem lehet kérdéses.

Vagy ha teszem azt mégis, akkor meg azért. Nekem legalábbis nem hiányzott volna egy újabb gubanc a klub háza táján. DAC-szurkoló vagyok, szeretem, ha rendben mennek a dolgok. Nonszensz, hogy egyesek még egy csőtörés tényét is megkérdőjelezik, csakhogy „belerúghassanak” a DAC-ba! Bezzeg Antalék idején ilyesmi nem fordulhatott volna elő. Amikor sem víz, sem fűtés nem volt a stadionban, és áram híján még az eredményt is akkus „óra” mutatta. Másrészről, amikor az aktuális bajnokság táblázata olyan kusza, akárcsak Juliska néni kiteregetett fehérneműi vihar után, az újabb halasztás sem használ – márpedig a következő, Trencsén elleni ligameccsünket is elnapolták.

Továbbá, hogy Xisco Muñoz kisebb-nagyobb sérülés miatt nem számíthatott Gruszkowski, Csinger, Redzic, Kacharaba, Almási, Herc, Dimun, Bajo és Ramadan játékára sem. Most komolyan, én szedek itt csak „Béres-cseppet”?

Ami nekünk kötelező, az az Ipolyszalka–Letkés kishatárátkelő miatt (is) ismert községben fociünnep. Tudjátok milyen, amikor a falu apraja-nagyja összecsődül, és még tán a helyi plébánosnak is kötelező a megjelenés. Legalábbis a csordultig telt lelátó, és a pályát körbeálló szurkolók hada – köztük jó pár sárga-kék mezes drukkeré – ezt igazolta. Azt, hogy a két egyesület futballtudása nem említhető egy nap alatt, rögtön az elején világos lehetett mindenki számára. A DAC már a 8. percben megkezdte a gólgyártást, s az ezúttal már a kezdőbe nevezett ex-csapatkapitányunk pontos találatát szünetig még további négy követte.

Andzouana és Trusa duplázott, miközben Vitális Milán szintén betalált a hazaiak kapujába.

A fordulást követően még Bernát kétszer, valamint Bősze Levente és Szendrei Ákos voltak eredményesek. Már a találkozó 80. percében kialakult a 0:9-es végeredmény. Érdekesség, hogy a DAC-ban három kapus is pályára lépett, köztük Németh Krisztián fia, Attila.

A kupa következő fordulójában majd a Nagyölved otthonában lépünk pályára, míg a Niké Liga folytatására – legalábbis ami minket illet – egy ideig várnunk kell. A válogatott szünet alatt szeptember 7-én a Borbély Balázs vezényelte győriek csapatával találkozunk a MOL Akadémián. Az ETO-drukkerek bizonyára megsértődnek, ám ahogy a játékosmozgás mutatja, gyakorlatilag egykori saját magunkkal játszunk majd. Hajrá, DAC!

IPOLYSZALKA–DAC 1904 0:9 (0:5)

Gólszerzők: Andzouana 2x, Trusa 2x, Vitális, Bernát 2x, Bősze, Szendrei

DAC: Popović (46. Kaltsas, 71. Németh A.) – Yapi, Raška, Brunetti, Mendez – Vitális, Tuboly, Bősze – Andzouana (35. Szendrei), Trusa (71. Balogh), Bernát (78. Barišić).

(Roberto)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább