Beetlejuice Beetlejuice – Tim Burton és egy régi csibész | Cinemax

A cikk megjelenik a Klikk Out 2024/09. számában.

Tim Burton az utóbbi években leginkább a Wednesday sorozattal volt elfoglalva, melyből az első évad hat részét is ő rendezte, majd nekiállt folytatni egy ősrégi klasszikusát. A Beetlejuice bemutatójakor, 36 évvel ezelőtt Winona Ryder mindössze 17 éves volt, most csaknem az új részben az ő lányát alakító Jenna Ortega áll így (picivel több, 21). 

 

Beetlejuice Beetlejuice,Tim Burton,Film,Cinemax,Dunaszerdahely,Mozi,ProgramBEETLEJUICE BEETLEJUICE

R.: Tim Burton
Fsz.: Jenna Ortega, Michael Keaton, Winona Ryder, Monica Bellucci, Justin Theroux, Willem Dafoe, Catherine O’Hara, Burn Gorman, Gianni Calchetti

IMDb: 7,1
Metascore: 62
Rotten Tomatoes: 77%

A Beetlejuice-nak mifelénk nincs akkora kultusza, mint Amerikában, noha jócskán megalapozta a sötét, groteszk komédiáiról ismert és azokért szeretett Tim Burton pályafutását. Winona Ryder mellett a filmben visszatér a címszereplőt alakító Michael Keaton is, akit mellesleg e karakter miatt nem akartak sokan Batmanként látni, noha mint kiderült, az egyik legjobb lett. A Beetlejuice Beetlejuice-ról pedig e sorok írásakor egyébként már kijöttek az első kritikák, és azok nem is rosszak. Érdemes lesz rápillantani a moziban!

Vetítik szeptember 5-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább