Kötelező továbbjutás kipipálva

(Nagyölved–DAC [0:3] Slovnaft Cup mérkőzés, kicsit másképp)

ILLUSZTRÁCIÓS FOTÓ: UGRÓCZKY ISTVÁN

Szerda délután, a Slovnaft Cup 3. fordulójában a 3. ligás Nagyölved otthonában lépett pályára a DAC, ahol háromgólos győzelmet aratott. A jelentős többségben magyarok által lakott lévai járásbeli községben is otthon érezhette magát a DAC, és persze a csapatot elkísérő hűséges sárga-kék szurkolók hada.

Mondhatni folytatódott tehát az az utóbbi években már-már megszokott tradíció, hogy a dunaszerdahelyi sportélet mozgatórugója eljuthatott a szűkebb, avagy bővebb régióinkba hivatalos mérkőzésen. Oda, ahol a sportszerető közeg a község csapatán kívül egyben a mindenkori DAC feltétlen híve. Mert hát egy vérből valók vagyunk! Akárcsak az idei kupasorozat 2. fordulójában, ahol az Ipolyszalkán vendégszerepeltünk – s jutottunk tovább 9:0-s végeredménnyel.

Nagyölveden a földsánccal körülvett pálya széléről a DAC klubszínein kívül a hazai zöld-sárga, illetve magyar nemzeti zászlók sem hiányoztak!

S ha már a hazaiak zöld-sárga szerelésben játszottak, a DAC az idegenbeli szettjét vitte magával. Talán már nem is meglepő, hogy az utóbbi évek kupakudarcait figyelembe véve Xisco Muñoz mester, semmit sem bízva a véletlenre, az alap tizenegyünket küldte a pályára. Persze kérdés, mi számít nálunk alapnak?

Maradjunk annyiban, hogy az ilyen mérkőzésekre általában pár ifistát is a „buszba ültetünk”, nos ők most otthon maradtak. Nem maradt otthon viszont a sérüléséből felépült Almási Laci, továbbá nem maradt otthon Ali barátom már-már kultikus fejfedője sem!

És hogy nem csupán baráti látogatásra mentünk, azt rögtön az elején tudtukra adtuk az ölvedieknek, hiszen helyzet helyzetet követett, mire a 18. percben Trusa lövése végre beakadt a hazai – egyébként remekül védő – hálóőr kapujába. Redzic passzolt vissza az alapvonalról, majd az érkező gólvágónk labdája némi igazgatás után utat talált a „babák” között – 0:1. Vezető gólunk ellenére becsülettel küzdöttek a hazaiak, de jött a 33. perc és már kettővel mentünk. Ismét Redzic adta az asszisztot, ki másnak, mint Trusának – 0:2. A szünetig Andzouana növelhette volna előnyünket, ám az ölvedi kapus újfent bravúrral mentett.

Kétgólos DAC-vezetés mellett vonultak a csapatok az öltözőbe, ahonnét három friss játékossal futott ki Xisco Muñoz legénysége.

Faluhelyen az a szokás, hogy a helyiek az ilyen meccsekre „találnak” egy jó kapust, aki annak reményében, hogy felfigyelnek rá nevesebb klubok – esetleg a polgármester lánya –, kivédi az ellenfél szemét. Ez történt ezúttal is, Krátky kapus nevét meghazudtolva egyáltalán nem volt rövid [szlov. krátky – szerk. megj.] és számtalanszor hárított. Végül a 71. percben már ő is tehetetlen volt: Csinger Márk fejesét még védeni tudta, a kipattanóba azonban Szendrei Ákos vetődött bele csukafejessel, beállítva így a 0:3-as végeredményt.

Megérdemelten jutott a Slovnaft Cup 4. fordulójába a DAC…

…igaz, aki nem látta a mérkőzést, hiányérzete lehet, hogy csak három gólt lőve. Ne legyen! Ebben ennyi volt, és ezt a 3:0-t bizony szombat este a Nagyszombat elleni bajnokin szintén elfogadnánk, méghozzá tokkal-vonóval… Jövő héten hétfőn pedig azt is megtudjuk, kit sorsolnak ellenfélként szeretett csapatunknak. Addig is: hajrá, DAC!

NAGYÖLVED–DAC 1904 0:3 (0:2)

Gólszerzők: Trusa 2x, Szendrei

DAC: Popović – Yapi, Csinger, Kacharaba, Andzouana (65. Ortiz) – Redzic (46. Tuboly), Bajo (65. Almási), Vitális (46. Herc), Bősze – Bassey, Trusa (46. Szendrei).

(Roberto)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább