Ha jön a szeptember, akkor kezdődik az egyetem! | Bia bekérdez

Az ankét megjelent a Klikk Out 2024/09. számában.

Az alapsulis tanévnyitón is kétféle diák létezik, az egyik csillogó szemekkel várja a történéseket, a másik pedig hatalmas ásítások közepette még fel sem fogta, hogy már az iskolában van. Az egyetemistákkal is pont ez a helyzet… A gyerekeket még nem igazán zavarja, ha azt a szívből jövő hatalmas ásítást végignézi az egész igazgatóság, de az egyetemen nem jó dolog a dékánt pofán ásítani, mert akkor tuti meg fog jegyezni. Túlélési tippek nélkül nem lehet elkezdeni az évet, ezért gondoltam, hozok párat.

Fotók: Ugróczky István
  • Mindenképpen keresd meg a magyar sorstársaidat az egyetemi városodban, ha ők nincsenek, akkor nincs MAGYARBULI sem, anélkül pedig semmit sem ér az egyetem.
  • A tanulmányi osztályon általában harapósak a hölgyek, bármit is szeretnél elintézni, készülj fel, hogy csak akkor fog gördülékenyen megtörténni, ha a bolygók együttállása is kedvező (ritkán van ilyen). Talán náluk ez alapkövetelmény lehet a munka betöltéséhez.
  • Jobb egy hülye kérdés, mint egy, ami válasz nélkül maradt. Lehet hibázni, rosszul ragozni, eltévedni az iskolában, ráadásul még szakot váltani is. Nem kell semmit sem tökéletesen csinálni, teljesen elég az, ha kihozzuk magunkból a maximumot.

Boldog viadalt, és sose hagyjon el benneteket a remény!

Jöjjön az egyetemre hangolódós válogatás, amelyben Fehér Patrik mesélt az egyetemi életről, valamint Godó Fanni osztja meg véleményét egy jó kis sorozatról.

Melyek azok a dolgok, amiket sokan nem tudnak az egyetemi életről?

Fehér Patrik: A hangulat a legtöbbször már adott, így a helyszínen a táncé és a tombolásé a főszerep, egy-két szösszenéssel – habár ezek elég gyakran nagyon jó beszélgetésekbe torkollanak. Viszont ez nem minden. A bulik nem feltétlenül a teljes szétcsapásból és filmekbe illő, adott esetben tintafestéket nem tűrő történetekből állnak. Az egyetemi mulatozásokon volt szerencsém megismerkedni rengeteg fantasztikus emberrel, akik mind barátilag, mind szakmailag pótolhatatlanná váltak az életemben. Ezért – és persze még sok más kellemes és kellemetlen élményért – tudom újra és újra megélni ezen bulik varázsát. Szerintem az egyetemi élet szerves részét képezi legtöbbünknek a bulizás. Ez egyfajta szelep, amit muszáj egy kicsit kinyitni – a napokon át tartó tanulás, tanítás után – és kiengedni a bennünk felgyülemlett stresszt. Ha meghallom az „egyetem” vagy „egyetemi élet” fogalmakat, két dologra tudok azonnal asszociálni. Ez pedig nem más, mint a jövő egy kis szórakozással meghintve. Klisé, tudom. De hát a klisék egyfajta általános igazságot hordoznak. Viszont a hangsúly itt nem feltétlenül a mennyiségre irányul, sokkal inkább a minőségre. Persze, a heti egy-két alkalmat mindenképp ajánlott betartani. Plusz még egy párat. 🙂

Filmajánló helyett jöjjön egy sorozat, ami jó kis betekintést enged a fiatalok szexuális életébe. Aki járt már internátuson, az tudja, mit is jelent, ha zokni pihen a kilincsen… Talán a nagyon izgalmas tantárgyak okozhatják ezeket a szexuálisan túlfűtött érzéseket, ki tudja?! 😀

A Szexoktatás c. sorozatban olyan hétköznapi, de mégis különleges karakterek vannak, akik révén mindenki megtalálja azt az érzést, amivel azonosulni tud.

Mit adott neked a Szexoktatás c. sorozat?

Godó Fanni: Segített abban, hogy felszabadultan beszéljek az ilyen és ehhez hasonló témákról (mint amiket a sorozat maga is feldolgoz) anélkül, hogy tabuként kezelném őket. Ez mellett rámutatott arra, hogy a dolgok, amiket átélek, a változások teljesen rendben vannak, nem kell tőlük félni, és semmi okom nincs arra, hogy egyedül érezzem magam. A sorozat komoly kérdéseket feszeget, de ezt mégis úgy teszi, hogy közben elképesztően élvezhető, igenis szükséges, és zseniális, hogy ilyen formában valósították meg. A szex mellett szó van az LGBTQIA+ közösségről, a párkapcsolatokban fellépő problémákról (fiataloknál ÉS felnőtteknél), az abortuszokról, és egy csomó más, tabunak titulált témáról, amelyekről sokkal jobb feszengés nélkül beszélni, mint kerülgetni őket. Ehhez meg kell találni azokat az embereket, azokat a társaságokat, ahol nyitottak az emberek, és nem elutasítóan reagálnak az érzékenyebb témakörökre. Ha valakinek nincs olyan személy az életében, akivel tudna beszélni az ilyen témákról, az ilyen jellegű dolog (ebben az esetben sorozat) segíthet.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább