MissQ Hónap Nője: Egy (balett)cipőben

Minden hónap egy új kihívás, és igyekszünk mindig teljesen más témával előrukkolni. Bizonyára a fülledt nyári napok téged sem tartanak vissza a nyári sportolástól. Augusztusi rovatunkban olyan kombinációt hoztunk nektek, ami tényleg nem mindennapi.

A cikk megjelent a Klikk Out 2021/augusztusi számában.
Szerző: Kurucz Klaudia
Fotók: Dobai Bálint
Ruhák: MissQ Dunaszerdahely

Gyönyörű párosunkat, Dobai Karinát és Klimek Lillát a dunaszerdahelyi Hi-Ten tenisz- és sportközpontba invitáltuk. Szerettük volna felhívni a figyelmet a sportolásra, az egészséges életmódra, így esett a választásunk a teniszre. De hogy is függ ez össze a Hónap nője forgatással?

 

szaunamaraton

A csavar az egészben, hogy mindkét lány a kassai konzervatórium tanulója és balett-táncos. A koncepciónk nem egy hagyományos teniszpárbaj volt, hanem a két kultúra összehangolása:

„csináljunk teniszütős fotókat, de balett pózokban” – hangzott el az összpontosításon.

Az ötlet megállta a helyét, és a két lány – több mint – tökéletesen teljesített a fotózáson. A megszokott menetrendtől eltérően, a forgatás most nyújtással és bemelegítéssel kezdődött, majd egy kis igazítás és már forgott is a kamera.

Kapcsolódó tartalom

Segítségünkre volt a Hi-Ten egyik edzője is, Klempa Zalán, így a lányok pontosan tudták, milyen technikát kell alkalmazni, hogy elérjük a várt eredményt.

Mindkét lány nagyon pici kora óta a tánc szerelmese, és a balettel először 10 éves korukban találkoztak a dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolában, Horváth Tímea elismert táncoktatónál.

LILLA:


„Ott kezdődött minden, amikor anyukám beíratott táncra,  mert nem bírtam egy helyben ülni és 10 évesen mindenhol spárgáztam.” A kassai konzervatóriumban megtanulta, hogy megéri küzdeni a sikerért, és legfőbb vágya, hogy a jövőben balett-tanár lehessen.

KARINA:


Karinát a színház és a közönség motiválja, a professzionális szereplés a cél, de tisztában van vele, hogy az út még biztosan nem lesz zökkenőmentes.

„Egy rossz napon is olyan teljesítményt kell nyújtani, mintha kirobbanó erőben lennénk, és véleményem szerint ez a kulcsa az érvényesülésnek.”

EZT SE HAGYD KI:
Kecses balettmozdulatok a Hi-Ten teniszpályáján

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább