Klikk Out Vikkendhouse: A meghatározó playlist

A Klikk Out magazin mixsorozata most a dunaszerdahelyi Pattul, azaz Kiss Patrícia kedvenceivel folytatódik. A különféle zenei műfajokból álló mix nagyban meghatározza Pattul személyiségét, bemutatja zenei világát.

Fotó: Ugróczky István

Vikkendhouse

Sziasztok, Kiss Patrícia vagyok, 22 éves; egykor vásárúti, mostanra pedig már dunaszerdahelyi lakos. Az emberek körülöttem unikális személyiségnek tartanak. Az én stílusom mindig kicsit eltért másokétól, legyen akár a jellememről, az öltözködésemről vagy a zenei ízlésemről szó. Olyan személyiségnek tartom magam, aki nem fél felvállalni, ha eltér a normától és szeretnék másokat is erre buzdítani. 

A zenével milyen a kapcsolatod?

Viszonyom a zenével egészen fiatalon elkezdődött. Kisiskolás koromban elkezdtem járni moderntánc-oktatásra, ennek köszönhetően folyamatos kapcsolatba kerültem a zenével. Bár a táncos karrierem nem tartott sokáig, mégis meghatározó része volt az életemnek. Elkezdtem otthon olyan előadók után keresgélni, akiknek a zenéje valamit elindíthat bennem. Erős rajongást éreztem Michael Jackson, Beyoncé, Rihanna és Missy Elliott iránt, az ő zenéjükben éreztem otthon magam. Rengeteg táncos filmet is megnéztem akkoriban, és a legnagyobb hatással a Honey volt rám Jessica Alba főszereplésével, olyan akartam lenni és azt csinálni, amit ő.

Emlékszel az első pozitív behatásra, amit a zene idézett elő nálad?

A legelső emlékem 10 éves koromból származik. Emlékszem, hogy az egyik barátnőmmel játszottunk nálunk a kis szobában, mikor egy zenecsatornán megszólalt Jennifer Lopez – Jenny from the Block című dala. Furán éreztem magam, hiszen anyukámék mindig zenét hallgattak otthon, mégsem éreztem ilyen erős behatást azelőtt egyik dalnál sem. Éreztem, ahogy a zene áthalad a testemen és egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne táncoljak rá, itt indult el bennem valami.

Vikkendhouse,Kiss Patrícia,Zene

A sulis éveid alatt milyen zenei műfajokat hallgattál és melyik korszak volt számodra a legjelentősebb?

Az alapiskola első pár évében nem igazán foglalkoztam ezzel, csak azokat hallgattam, amit a szüleim: klasszikus magyar előadókat, mint például Máté Péter és Demjén Ferenc. Ők azok az előadók, akik a mai napig kedvesek a szívemnek. Ahogy idősödtem, elkezdtem magyar rapzenét hallgatni, ebből a korszakomból Essemmet emelném ki, neki is a 2012-es verzióját. Ezután pedig Lana Del Rey munkássága és személyisége volt az, amit a legjobban magaménak éreztem, ő az az énekesnő, aki véleményem szerint leginkább hozzájárult a mostani karakteremhez.

Milyen irányzatokkal nem tudtál sosem azonosulni?

Én nyitott embernek tartom magam, mindent meghallgatok, mindennel megpróbálok azonosulni, de nem fogok hazudni: a heavy metáltól falra mászok.

Mi volt eddigi életed legnagyobb zenei vagy koncertélménye?

Ha választanom kéne, egy rockoperát és egy operett előadást mondanék, ezek pedig az István, a király, illetve a Rómeó és Júlia. Mindkettő hatalmas élmény volt, hiszen szinte csak zenével mesélték el a történetet. 

Vikkendhouse,Kiss Patrícia,Zene

Manapság mennyi időt töltesz zenével, és miket hallgatsz főleg?

Megpróbálok minél több ,,me time“-ot tartani, ahol csak én vagyok és a dalaim. A legtöbbet Billie Eilish-t és Cardi B-t hallgatok, de vannak napok, mikor Bikinit vagy Deák Bill Gyulát van kedvem hallgatni, és előfordulhat, hogy Michael Jacksonra vagy épp Sean Paulra esik a választásom, ez nagyban a hangulatomtól függ. 

Szerinted mindegy, mit hallgat az ember?

Mindenkinek szíve joga eldönteni, milyen zenét enged a szívébe, minden ember más, mindenki különleges, tehát hallgassa azt, amitől a legjobban érzi önmagát. 

Térjünk a mixre, ami a tíz kedvenc zenédet tartalmazza. Mi alapján válogattál?

Nagyon sokat válogattam a kedvenceim közül, végül úgy döntöttem, azokat a dalokat mutatom meg nektek, amelyek a legjobban meghatározták azt, aki most vagyok. Sok közülük a fiatalkoromból jött, vannak benne lassú és tempósabb zenék is, némelyiktől vadnak és erősnek érzem magam, némelyik pedig az érzékenyebb felem szimbolizálja, de a lényeg annyi, hogy a következő dalok hallatán önmagam érzem.

 

ÜZENET A MIXHEZ:


A rohanó világban sajnos nincs időnk mindig mindenre. Üljetek le, nyissatok ki egy üveg bort és hallgassátok a mixet akkora szeretettel mint amekkora szeretettel én összedobtam nektek. Sose felejtsétek el, hogy másnak lenni jutalom, tehát szeressétek egymást és legyetek önmagatok mindig.

A MIX:

TRACKLIST:


1. Teyana Taylor – Rose in Harlem
2. Timbaland – The Way I Are
3. Lana Del Rey – Born to die
4. The Weeknd – Take my breath
5. Quimby – Autó egy szerpentinen
6. Manekin – Zitti e bouni
7. Billie Eilish – Lovely
8. Miley Cyrus – Nothing breaks like a heart
9. Cardi B – Bodak Yellow
10. Punnany Massif – Élvezd

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább