A cél megelőzni a gyermekorvosi szakrendelők hálózatának összeomlását

Forrás: Dunaszerdahelyi.sk

Ismét válsághelyzet alakult ki az egészségügyben, miután több mint 400 gyermekorvos mondott fel a sürgősségi rendelőkben. Felmondásukat egyebek mellett azzal indokolták, hogy kevés az orvos, ezért túlterheltek. Arra szólították fel a döntéshozókat, hozzanak olyan intézkedéseket, amelyekkel megelőzhető a gyermekorvosi szakrendelők hálózatának összeomlása. (Forrás: NZS/Felvidék.ma/SITA)

Michal Palkovič egészségügyi miniszter javaslatot terjeszt a kormányfő elé, melyek a rendelői és a kórházi gyermekgyógyászati ellátás stabilizációját, majd rendszerszintű megoldását szolgálják, ígérte sajtóközleményében a kormányfő szóvivője, Peter Majer.

Ódor Lajos kormányfő pénteken találkozott az Orvosok Szakszervezeti Szövetsége (LOZ) képviselőivel, valamint Elena Prokopovával, az egészségügyi minisztérium vezető gyermekgyógyászati szakértőjével.

A találkozó témája főként az ambuláns gyermekgyógyászati ellátás szlovákiai helyzete volt, mellyel kapcsolatban a kormányfő mindkét fél véleményét, javaslatait meghallgatta.

Az orvosok szakszervezete olyan intézkedéseket javasol, melyek a fiatal gyermekorvosok számára vonzóvá teszik a rendelői munkát. Szerintük rendszerszintű megoldásokra van szükség, nemcsak a gyermekorvosi sürgősségi ügyeletek rendelési idejének lerövidítésére.

A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendelési idő lerövidítésével, ahogy az egészségügyi tárca javasolja, a kórházi gyermekorvosokat terhelnék túl.

A teljes cikket elolvashatják a dunaszerdahelyi.sk oldalán. 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább