Body Art Clinic – a szükséges plusz a testnek és a bőrnek

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

A napokban nagyon hasznos látogatást tettünk a városunkban, mégpedig a dunaszerdahelyi Body Art Clinic stúdióban az egyre fontosabb test és bőr ápolásának témájában. Miklós Ilona tulajdonos egyrészt bemutatta nekünk a korszerű test- és bőrápoló gépeket, másrészt kielégítő válaszokat kaptunk a kérdéseinkre a szolgáltatások széles választékából. Kellemes és hasznos olvasást!

Kérem, mutatkozzon be, és mutassa be a Body Art Clinic stúdiót!

Miklós Ilona vagyok, az említett stúdió megálmodója. A végzettségemet tekintve okleveles műtős asszisztens, nővérként 35 éve tevékenykedem az egészségügyben. A tavalyi esztendő folyamán jött az ötlet, hogy létrehozzunk egy olyan esztétikai stúdiót, amely Dunaszerdahelyen és környékén egyedi, ahol orvosi minősítésű gépekkel teljeskörű szolgáltatásokat tudunk nyújtani. Tehát non-invazív, illetve minimálinvazív arc- és testkezelések széles választékával tudunk szolgálni.

Mit takar a stúdió megnevezése?

A Body Art Clinic fantázianév, aminek természetesen sejtetnie kell, mivel is foglalkozunk. A body szó magyarul a teljes testet jelenti, tehát beletartoznak az arc- és testkezelések is. Az art kifejezés azt sugallja, hogy segítünk ügyfeleinknek, abban, hogy külső és belső szépségük még teljesebb harmóniába kerülhessen egymással. A clinic szó sejteti, hogy olyan elektrokozmetikai kezeléseket nyújtunk (kivéve az invazív kezeléseket, melyeket csak orvosok végezhetnek), amik csak nagyobb esztétikai klinikákon elérhetők.

Milyen szolgáltatásokra van a legnagyobb igény?

Áprilisban nyitottunk, de eddig minden szolgáltatásunkra volt jelentkező. Nyáron a legnagyobb érdeklődés az oxygeneo és a hydrafacial kezelésekre volt. Mindkét kezelés sejtregenerációt elősegítő többlépcsős eljárás, amely nem csupán tisztítást, hanem kíméletes kémiai hámlasztást, pórusfelszabadítást, gyulladáscsökkentést és mélyhidratálást is biztosít.

Ami a testkezeléseket illeti, legtöbben a zsírbontást, feszesítést, illetve a nyirokmasszázst vették igénybe. Amit még sokan igényeltek, az a lézeres körömgomba eltávolítás, ami főleg nyáron tudja kellemetlenné tenni az ember életét, de elmondhatjuk, hogy jó eredményeket értünk el a kezelések során.

A bőr kezelésénél, a bőr kozmetikánál, széles a szolgáltatási kínálat. Ön melyik útnak a híve?  

Inkább a természetes dolgok híve vagyok. Jelenleg aranykorát éli a botox és a különböző fillerek, feltöltések. Természetesen nem vagyok ezek ellen, hiszen azonnal ki tudják simítani a ráncokat, viszont a bőrtextúrát nem javítják. Sokan jönnek hozzánk, akiknek heges a bőre vagy tapintásra olyan, mintha homokba nyúlnánk. Sokan ezt szeretnék rendbe hozni. Számomra inkább a megelőzés és a természetes szépség kiemelése a cél. Sokan tartanak is az invazív beavatkozásoktól. Jómagam is olyan kezeléseket részesítek előnyben, amelyek által vendégeink nem veszítik el a kapcsolatot saját természetes vonásaik és Önmaguk között. Létezik olyan teljeskörű arcfiatalító technika, például a HIFU, amely vágás és idegenanyag mentes, természetes kezelés, mely erősíti a bőr mély alátámasztását, késlelteti a bőr öregedését és 5-7 évvel fiatalabbá teszi a kinézetet.

Milyen a kozmetika jelene?

A szépségipar nagyon sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben. Az igény a szépészeti beavatkozásokra egyre növekszik. Régen megelégedtek egy sima arctisztítással a kozmetikusnál, a kozmetikumokból sem volt a bőség zavara. Jelenleg nagyon rohanó világot élünk, arról nem is beszélve, hogy rendkívül kitolódott a nyugdíjkorhatár. A mai 50, sőt 60 éves nőknek is fittnek kell lenniük, mert még munkába járnak, és mindenki szeretne csinos maradni. Elsődleges célunk, hogy ne kelljen lemondani a szépségről a kor előrehaladtával sem.

Mivel manapság semmire sincs idő, próbálunk olyan kezelésekkel szolgálni, amelyek minden nő idejébe beleférnek. Persze lehet kombinálni is az egyes beavatkozásokat, de vannak úgynevezett ebédidős 20, 30 perces kezeléseink is, amelyeket hetente, tíznaponta vagy kéthetente mindenki megengedhet magának az ideje szempontjából.

Próbálunk minimális idő alatt maximális elégedettséget kiváltó, hatásos kezeléseket nyújtani. Sokszor egy jól megválasztott kezelés elég ahhoz, hogy újra vonzónak érezzék magukat.

Manapság a kozmetika világa már nagyon is érinti a férfiakat is. Önöknél ez milyen mértékben jelenik meg?

Természetesen járnak hozzánk férfiak is, méghozzá nemcsak testkezelésre, de arckezelésre is. Sokan vannak, akiknek kamaszkorukban pattanásos volt a bőrük és heges maradt. Ezeket szerencsére nagyon jó eredményekkel vagyunk képesek helyrehozni. Ami a testkezeléseket illeti, a férfiak főleg a lézeres szőrtelenítést veszik igénybe, olyan területeken, mint például a hát, amit ugye saját magának az ember még leborotválni sem nagyon tud. A másik a tetoválás eltávolítás, mondanom sem kell, ezt azok veszik legfőképp igénybe, akik egy elmúlt szerelem emlékét szeretnék törölni magukról, illetve akik fiatalon meggondolatlanul olyat tetováltattak, amit ma már nem szívesen látnak magukon.

A kezeléseikhez szükséges a bőrgyógyász jóváhagyása?

A kezeléseinkhez nem szükséges a bőrgyógyász jóváhagyása, de vannak olyan vendégeink, akiket kimondottan a bőrgyógyász küldött hozzánk, és ez fordítva is igaz, ha valami olyannal találkozom, én küldöm a bőrgyógyászhoz.

Mutasson be egypár gépet a stúdióból!

Említettem az oxygeneo és a hydrafacial kezeléseket. Ezeket egy multifunkciós géppel végezzük, amivel tudunk még különböző rádiófrekvenciás kezeléseket, ultrahangos kezelést, oxigenizálást és egyéb kiegészítő kezeléseket végezni. Szintén említettem a HIFU-t, ami magas intenzitású fókuszált ultrahangkezelés, egy olyan esztétikai eljárás, amely hatékony, rendkívül mélyre hat a bőrfelszín sértése nélkül. Néha elég egyetlen kezelés, ami 1,5-2 évig gondoskodik a bőr tömörségéről. Ezt a kezelést egy 11 soros 8D HIFU gépünkkel végezzük.

Ha már az arckezeléseknél tartunk, meg kell említenem a jól bevált mezoterápiát, amivel nem csak arcot, de striákat és hajhullást is kiválóan lehet kezelni. Ez egy minimál-invazív, kollagénindukción alapuló bőrfiatalító eljárás. A kezelés során speciális szérumkoktélokból lehet választani, kinek mi a megfelelő, amit a bőr mélyebb rétegeibe juttatunk.

Rendelkezünk még a legújabb európai gyártmányú ND-YAG lézergéppel, ami nagy energiájú, állítható pulzushosszal rendelkezik, így nagyon hatékony körömgomba, tetoválás és pigmentfolt eltávolítására. Ezzel a géppel végezzük a manapság nagyon divatos bőrrejuvenizációs eljárásokat, mint a carbon peeling és a white doll kezelés.

A testkezelő gépünk rendelkezik elektromos izomstimulációval (EMS), ami egy terápiás módszer az izmok erősítésére, de ezen kívül beindítja az anyagcsere-folyamatokat és energiát is égetünk vele. Tehát használható testedzésre, rehabilitációs kezelésként és kozmetikai célokra egyaránt. Ez a gépünk rendelkezik még a monosculpt eljárással, ami egy rádiófrekvenciás zsírbontó technika, ami nem csak kipréseli a zsírsejtekből a zsírt, hanem ténylegesen apoptózison (sejthalál) mennek keresztül, amit aztán a szervezet természetes úton kiürít. A gépen található még rádiófrekvenciás feszesítés is, ami a nők körében nagyon közkedvelt, hiszen míg a férfiaknak csak a 20%-át, addig a hölgyeknek 80%-át érinti a narancsbőr. Ehhez a kezeléshez ultrahang gél helyett kimondottan feszesítő gélt alkalmazunk, és a minél hatékonyabb eredmény elérése érdekében speciális szérumkoktélokat is.

Amit kihagyhatatlannak tartottam a stúdióból, az a gépi nyirokmasszázs infraterápiával. Ezek a kezelések annyi mindenre jók, hogy fel sem sorolom, röviden: detoxikál, regenerál, revitalizál, relaxál, beindítja az anyagcsere-folyamatokat.

Van még egy diódalézeres szőrtelenítő gépünk, ami a legújabb, legtartósabb, leghatásosabb szőrtelenítő eljárást biztosítja. Quattrowave technológiával rendelkezik, ami 4 eltérő hullámhosszt jelent, és ezek szinergiája kezeli a legtöbb mélységet, legszélesebb bőr- és szőrszín skálát. A kezelés teljesen fájdalommentes, nincs szükség érzéstelenítésre.

Milyen rendszerességben ajánlatosak ezek a kezelések?

A legtöbb kezelést akár heti szinten vagy tíznaponta el lehet végezni, van, azonban amit csak 3 hetente. Vannak kezeléseink, amik kiválóak alkalmi kezelésként is, ha például esküvőbe, vagy valami társadalmi eseményre készül az ember és szép akar lenni. A legtöbb kezelésnél azonban az a jó, ha kúraszerűen végezzük, ami legalább öt-hat alkalmat jelent. Ezt követően a fenntartó kezeléseknek elég a havi rendszeresség. Ugyanez vonatkozik a testkezelésekre. A nyirokmasszázst hetente egyszer-kétszer érdemes alkalmazni.

Abban az esetben, ha valaki még többet szeretne tudni a Body Art Clinic stúdióról, milyen módon és hol talál bővebb információkat?

Azt ajánlom, hogy tekintsék át a weboldalunkat, ahol minden kezelésünk le van írva. Itt megtalálhatók az indikációk és a kontraindikációk is. Azt javaslom mindenkinek, bátran hívjanak minket, kérdezzenek. Aki nem tudja eldönteni, mi lenne számára a legmegfelelőbb, szívesen látjuk, megbeszéljük és még bővebb információt tudunk adni külön-külön mindegyik technikáról. Nagyon sok esetben itt dől el, mi az, amit a vendég kiválaszt. Természetesen, ha valaki konkrét elképzeléssel érkezik azt illetően, melyik szolgáltatást szeretné igénybe venni, akkor is kikérdezem a vendéget az egészségügyi állapotáról, elmondom, hogy mik lehetnek az esetleges mellékhatások. Bár klinikai tanulmányokkal igazolt, korszerű gépeket alkalmazunk, amelyek a leginkább szolgálják a maximális hatékonyság-maximális biztonság elv alapját, tehát a legtöbb kezelésünknek semmilyen mellékhatása sincs.

Nagyon szépen köszönöm a beszélgetést és sok sikert kívánok!

 

ELÉRHETŐSÉG:

Bartók Béla sétány 344/10,
929 01 Dunaszerdahely

+424 908 218 900

Weboldal: Body Art Clinic – https://bodyartclinic.sk/hu

Facebook: Body Art Clinic – http://www.facebook.com/bodyartclinicDS

Instagram: @body_art_clinic – https://www.instagram/body_art_clinic_/

 

TÖBB FOTÓ A BODY ART CLINICRŐL

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább