Klikk Out Vikkendhouse: Nekem ez a „Retro”

Összegyűjtöttem néhány klassz zenét, amelyek számomra a retrót idézik. Egy ilyen szép, napos délutánhoz tökéletes hangulatot teremtenek, a soul, jazz, mambo, vagy akár a jive kiváló háttérzenei válogatása lehetnek.

Fotó: Vecteezy

 

 

A MIX:

 

 

  1. Brenton Wood – Oogum Boogum Egy klasszikus soul dal, ami könnyed és játékos dallamával hozza a ’60-as évek életörömét, kiválóan illeszkedve a délutáni pihihez
  2. Jalen Ngonda – If You Don’t Want My Love Ez a dal modern soul hangzású, melankolikus, de mégis megnyugtató hangulatot teremt, tökéletesen illik egy nyugodt délutánhoz.
  3. Georgie Fame, The Blue Flames – Yeh-Yeh! Ez egy lendületes, ritmusos pop-jazz dal, ami garantáltan táncra perdít
  4. Louis Prima – Pennies from Heaven Ez a jazz standard egy örök klasszikus, ami kiválóan passzol a nyugodt, békés hangulathoz. Ideális arra, hogy elgondolkodjunk az élet apró örömein.
  5. Louis Prima – Banana Split for My Baby Ez a dal vidám és játékos, a jazzes swing ritmusok miatt könnyen magával ragad. Nagyszerű háttérzene bármilyen tevékenységhez (kaccsintós smilyey)
  6. Charles Wright & The Watts 103rd Street Rhythm Band – Express Yourself Ez a funky és soul dal arra emlékeztet, hogy érdemes önmagunkat kifejezni, miközben ellazulunk és élvezzük a nyár végét.
  7. The Shirelles – Mama Said Egy klasszikus doo-wop stílusú dal, ami nosztalgikus és vidám hangulatot áraszt
  8. Perry Como – Papa Loves Mambo Pery Como túl jó ahhoz, hogy csak a karácsonyi időszakban hallgassuk. Ez a mambo stílusú szám a ’50-es évek táncos dallamait idézi. A nyárvégi délutánok könnyed boldogságát tükrözi.
  9. Googie René – Smokey Joe’s La La Ez egy könnyed, jazzes, instrumentális szám. Ha felteszem lemezen, nem marad senki egy helyben.
  10. The Jive Bombers – Bad Boy A legnagyobb kedvenc, a végére gyönyörű befejező. Ha megszólal, azonnal a nagymenő jive időkbe repít.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább