Klikk Out Vikkendhouse: A zene, amely eggyé vált velem

Megtisztelő, hogy egy olyan rendkívüli zenész csatlakozott a sorozathoz, aki a színpadon elképesztő muzikalitással és karizmával ragadja magával a közönséget. Olyan átéléssel adja át a zenét, mintha egy mesterszakács tálalná az ételt egy Michelin-csillagos étteremben. Tosit Duncso esküvőjén ismertem meg személyesen, és már akkor azon tűnődtem, mi lehet az, ami ilyen mély hatással van rá zeneileg? A mai Vikkendhouse epizódból ezt is megtudhatjuk.

Fotók: Ugróczky István

Vikkendhouse,Zene,Vontszemű István,Tosi

Vontszemű István, vagy ahogy sokan ismernek, „Tosi” vagyok, 38 éves Dunaszerdahelyről. Zenész családból származom, így a zene mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Konzervatóriumban végeztem hegedű szakon, és jelenleg két zeneiskolában tanítok hegedűt. Már fiatal korom óta zenélek különböző rendezvényeken, például esküvőkön, bálokon és születésnapokon. 2017-ben alapítottam meg saját zenekaromat, a Tosi Band-et, ahol zenekarvezetőként és énekesként tevékenykedem.

Hogyan írnád le a kapcsolatodat a zenével? 

ejszakai furdozes

Zenészcsalád tagjaként a zene már születésemtől kezdve meghatározó része az életemnek, szinte eggyé vált velem. Gyermekként előszeretettel figyeltem és hallgattam a családtagjaimat, akik zenészek voltak, főleg nagyapámat aki prímás volt. A hegedűmet akkoriban 2 főzőkanál helyettesítette, amikkel a családomat szórakoztattam.

Van olyan koncertélményed, mint látogató, ami különösen emlékezetes maradt számodra?

Idén valóra vált egy régi álmom, amikor eljutottam Valenciába, ahol végre élőben láthattam és hallhattam Luis Miguelt, aki mindig is a példaképem volt. Óriási élmény volt számomra.

Vikkendhouse,Zene,Vontszemű István,Tosi

Rajta kívül kik azok a zenészek, akik a legnagyobb hatással voltak rád?

A gyerekkoromból két nagyon fontos személyt említenék meg: anyai nagyapámat és Banyák Istvánt, akire szinte második nagyapámként tekintek. Ők prímásként bejárták Európát, és az ő hatásuk segített abban, hogy a zenét ennyire komolyan vegyem. Az énekesi pályafutásom már fiatalon, a vendéglátásban kezdődött, ahol megismertem Kökény Attilát. Ő az, aki a zenei ízlésével és előadásmódjával igazán inspirált, és nagy hatással volt rám.

Most pedig térjünk a mixre, ami a tíz kedvenc zenéd tartalmazza! Mi alapján válogattál, és mennyire volt ez nehéz feladat számodra?

Aki ismer, az tudja, hogy én a nagyívű dalokat szeretem.

De nem maradhattak ki a popzene nagy klasszikusai, és a balkán cigányzene sem. Annyira nehéz feladat nem volt, talán annyi, hogy próbáltam közismert dalokat a listára tenni.

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. Luis Miguel – Culpable O No (Mienteme Como Siempre)
2. Luis Miguel – Suave
3. Ara Martyrosian – Moya
4. Dionne Warwick – That’s What Friends Are For
5. Cserháti Zsuzsa – A hattyú igazsága
6. Engelbert Humperdinck – How I Love You
7. Earth Wind&Fire – After The Love Has Gone
8. Aretha Franklin – I Say a Little Prayer
9. George Benson – Give Me The Night
10. KristiYana&Cristi Nuca – Iubeste ma cum te iubesc si eu

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább